Otroški FeNS je minil v razposajenem vzdušju. Foto: Nova scena
Otroški FeNS je minil v razposajenem vzdušju. Foto: Nova scena
Udeleženci najstniškega FeNS-a. Foto: Nova scena

Ditka Čepin je s pesmijo Album s slikami, ki jo je napisal Gorazd Čepin, prepričala v najmlajši festivalski kategoriji, med najstniki in najstnicami pa je žirija kot najboljšo izbrala Anno (Ana Fric), ki se je občinstvu predstavila s pesmijo Pomlad. To sta napisala Simon in Edita Golob.

V vsaki kategoriji so bili izbrani prvi trije najboljši izvajalci, tako sta se v kategoriji otroškega FeNS-a za Ditko Čepin uvrstila Domen Kompare s pesmijo Ta svet je naš (avtorja Dušan Zore in Janez Hvale) in Natali, Tejka ter Flip s pesmijo Ko si majhen (avtorja Aleš Lavrič in Mojka Mehora Lavrič).

Med najstniki pa je žirija na drugo mesto uvrstila Anito Kralj, ki se je predstavila s pesmijo Sem, kar sem (avtorja Simon Gomilšek in Diana Lečnik), tretje mesto pa je zasedla Nina Virant, ki je zapela pesem Mlada je noč (avtorja Janko Kaplan in Tadej Mihelič).

Več kot 30 mladih pevcev
Na jubilejnem, desetem festivalu, ki je v nedeljo popestril dogajanje v Izoli, se je predstavilo 32 izvajalcev. Na otroškem FeNS-u so bili pevci in pevke stari do 13, na najstniškem pa do 17 let.