Kaj bi si ob rojstnem dnevu človek želel drugega kot muzicirati s prijatelji? Foto: Matjaž Vrečko
Kaj bi si ob rojstnem dnevu človek želel drugega kot muzicirati s prijatelji? Foto: Matjaž Vrečko
Drago Ivanuša
Drago Ivanuša ustvarja, po lastnih besedah, urbano glasbo. Foto: Matjaž Vrečko

V sedmem koncertu v okviru abonmajskega cikla Glasba ... po naše 06/07 je v Plečnikovi dvorani hotela Mons nastopil skladatelj, pianist in harmonikar Drago Ivanuša z glasbenimi gosti. Na koncertu Happy Birthday Dr. Ago je predstavil svoj četrti avtorski album, ki bo prihodnji mesec izšel pri njegovi založbi Muskafiber.

Obljuba dela dolg
Glasbeni gosti - Jelena Ždrale (violina), Igor Leonardi (el. kitara), Luka Ropret (ak. kitara), Nino de Gleria (bas kitara), Blaž Celarec (tolkala) in Aleš Rendla (bobni) - so njegovi dolgoletni glasbeni kolegi. Dogovorili so se, da bo vsak izmed njih za rojstni dan pripravil glasbeno praznovanje z lastno, novo glasbo. Drago je ob svojem 38. rojstnem dnevu prvi uresničil idejo, profesionalno pa je dejaven že od 1990. leta, torej dobrih 17 let.

Sodeluje pri številnih glasbenih projektih in zasedbah: Muskafiber, Štefbet Rifi, Hotel Ideal, Brina, Bossa de novo ..., je avtor glasbe številnih gledaliških in plesnih predstav, podpisal je avtorstvo glasbe večine velikih nacionalnih gledaliških produkcij režiserja Dušana Jovanovića. "Kriv" je tudi za glasbo filmov V leru (J.Burger), Porno film (D.Kozole), Kruh in mleko (J.Cvitkovič), Ruševine (J. Burger), poskrbel pa je tudi za glasbo v številnih oglasih.