Drevišnji koncert bo potekal v sklopu poletne akademije Branimir Slokar, ki velja za eno najbolj obiskanih poletnih akademij za področje klasične glasbe v Evropi. Foto: Ljubljana festival
Drevišnji koncert bo potekal v sklopu poletne akademije Branimir Slokar, ki velja za eno najbolj obiskanih poletnih akademij za področje klasične glasbe v Evropi. Foto: Ljubljana festival

V orkestru, ki šteje 75 članov, igra 27 mladih slovenskih glasbenikov. Regionalna otroška filharmonija, ki deluje pod dirigentskim vodstvom mednarodno priznane slovenske dirigentke Živa Ploj Peršuh, sicer povezuje mlade glasbenike iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Beograda in Skopja.

Prisluhniti filmskim klasikam
Na drevišnjem koncertu bo mogoče slišati glasbo iz filmskih uspešnic, kot so Rocky, Pirati s Karibov, Bilo je nekoč na Divjem zahodu, Vojna zvezd, Schindlerjev seznam in Skyfall. Koncert pa bo potekal v sklopu poletne akademije Branimir Slokar, ki velja za eno najbolj obiskanih poletnih akademij za področje klasične glasbe v Evropi.

Člani Regionalne otroške filharmonije so nadarjeni učenci nižjih in srednjih glasbenih šol, dobitniki nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Nekateri od njih so tudi uporabniki inštrumentov fundacije Deca deci, ki na ta način pomaga pri njihovem šolanju.

Do ustvarjanja s sodelovanjem dveh fundacij
Projekt Regionalna otroška filharmonija (United Children's Philharmonic Orchestra) vodi fundacija Deca deci, ustanovljena leta 2007. Fundacija Deca deci s svojimi dejavnostmi podpira razvoj in izobraževanje mladih glasbenih talentov, popularizira glasbeno šolanje in klasično glasbo ter podpira kulturno povezovanje, izmenjavo in ustvarjalnost med mladimi. V sodelovanju s fundacijo Novak Đoković organizira javne glasbene ure s ciljem glasbenega izobraževanja in razvoja predšolskih otrok.

Po koncertu v Ljubljani bodo glasbeniki turnejo nadaljevali v Zagrebu, kjer bodo v četrtek nastopili v letnem kinu Gradec, 26. avgusta pa bodo v Beogradu nastopili na stadionu Tajšmajdan.

Drevišnji koncert Regionalne otroške filharmonije v Grand hotelu Union se prične ob 20. uri.