V letošnji festivalski program je vključenih tudi veliko domačih goriških glasbenikov, ki bodo nastopili na treh koncertih. Foto: Kulturni dom Nova Gorica
V letošnji festivalski program je vključenih tudi veliko domačih goriških glasbenikov, ki bodo nastopili na treh koncertih. Foto: Kulturni dom Nova Gorica

Poleg prvih nastopajočih, mladih domačinov, združenih z gosti z drugih koncev Slovenije, je nova tudi zasedba There Be Monsters, katere ustanovitelj je priznani saksofonist iz Nove Gorice Boštjan Simon, sicer učitelj saksofona na Glasbeni šoli Nova Gorica in mentor letošnjih pouličnih nastopov njegovih učencev. Festival bo sklenil Big band Nova, reden gost na Mednarodnem srečanju saksofonistov. S programom, v katerem bo izpostavljen prav saksofon, bodo glasbeniki nastopili pod taktirko Boštjana Simona.


Podrobnejši program festivala najdete tukaj.

Mladi saksofonisti se bodo med 1. in 4. julijem izpopolnjevali na mojstrskih tečajih, ki jih bodo vodili priznani saksofonisti Matjaž Drevenšek, Jean-Denis Michat in Miha Rogina, oblikovali bodo komorne skupine in se javnosti predstavili na zaključnem koncertu, ki bo prihodnjo soboto v Glasbeni šoli Nova Gorica.
Srečanje bo skupno ponudilo kar sedem koncertov, katerih obisk je brezplačen. Potekali bodo na prostem na različnih lokacijah v mestu ter njegovi bližnji okolici. V primeru slabega vremena pa bosta koncerta Big Banda GveriLLaz in Big Banda GD Nova v veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica. Za poulične nastope pa bodo skrbeli mladi saksofonisti iz Glasbene šole Nova Gorica pod mentorstvom Boštjana Simona.
Srečanje, ki so ga prvič organizirali leta 1996 z namenom populariziranja igranja saksofona, poteka tudi letos v soorganizaciji Kulturnega doma Nova Gorica in Glasbene šole Nova Gorica.