Novo priredbo Poletne noči lahko poslušate tudi na spletni strani skupine. Foto:
Novo priredbo Poletne noči lahko poslušate tudi na spletni strani skupine. Foto:
Marjana Deržaj
Priredbe gor ali dol, poletna noč nas bo vedno spomnila najprej na Marjano Deržaj. Foto: RTV SLO
Nuška Drašček
To poletje nas bo pod zvezde vabila Nuška Drašček. Foto: Mestni muzej

Verjetno eno najlepših skladb iz zlatih časov slovenske popevke so s svojimi bogatimi vokali odeli v sveže tančice božajoče nostalgije in mladostne energije. Mojstrsko skladbo legende slovenske popevke Mojmirja Sepeta, ki jo že desetletja bogati rahločutno besedilo Elze Budau, da nepozabne izvedbe Marjane Deržaj niti ne omenjamo, je za Perpetuum Jazzile izvrstno priredil njihov umetniški vodja Tomaž Kozlevčar.

Solisti
Vodilna vokala Poletne noči sta prevzela izvrstna solista Nuška Drašček in Nino Kozlevčar. Za Perpetuum Jazzile značilni spremljevalni vokalni bobni se žametni mehkobi džezovskih akordov preostalega vokalnega ansambla pridružijo v drugi polovici skladbe. Virtuozno jih je izvedel beatboxer zasedbe Sašo Vrabič – Multitask, pri avtentičnem ponazarjanju R & B-ritmizacije pa se mu je pridružil še eksplozivni vokalni basist zasedbe Matej Virtič. Energija skladbe, ki se začne svilnato nežno, iz minute v minuto postopno narašča, strastni vrhunec pa doseže, ko se pridružijo še instrumentalni bobni in baskitara.

Spektakel v Cankarjevem domu
Perpetuum Jazzile za 6. oktober v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma z novimi vrhunskimi tujimi gosti pripravlja nov veliki spektakel džezovske in popularne glasbe z naslovom Voxal Xtavaganzza 2007.

Vokalni ansambel Perpetuum Jazzile je edini slovenski džezovski zbor. Letos bo pod taktirko umetniškega vodje Tomaža Kozlevčarja dopolnil že 24. leto. Njegov repertoar predstavlja privlačni izbor vokalne jazzovske in popularne glasbe. Slogovno široki a cappella in običajno tudi od vrhunskih džezovskih inštrumentalistov spremljani repertoar se razteza od brazilske bossa nove, svinga, close harmony sloga do z džezom bolj posredno povezanih funka, gospela in popa. Perpetuum Jazzile svojim poslušalcem ponuja zanimiv splet vokalnih džezovskih harmonij in ritmov, dotakne pa se jih zlasti z odličnimi solisti, s sproščenostjo in z mladostnim žarom. Glasbo zasedbe najbolje predstavlja njihov najnovejši album Čudna noč.