Čisto mogoče je, da bo Rock Band 2 najbliže, kar bomo kdaj prišli albumu Chinese Democracy Foto:
Čisto mogoče je, da bo Rock Band 2 najbliže, kar bomo kdaj prišli albumu Chinese Democracy Foto:

Shackler's Revenge, prvi uradni singel (neuradni "leaki" so po spletu krožili že pred časom) z albuma Chinese Democracy bo septembra izšel kot glasbena podlaga računalniške igrice Rock Band 2. Pesem bo v dobri družbi: v igri, ki je nekakšna napredna verzija karaok (igralec se preizkuša v obvladovanju virtualnega inštrumenta), se pojavi okrog sto skladb z vseh vetrov, med njimi na primer tudi Dylanova Tangled Up In Blue, Let There Be Rock (AC/DC) Pinball Wizard (The Who). In ne, datum izida celega albuma še ni znan. Zadnja zgoščenka s podpisom Guns N' Roses datira v daljno leto 1993, in sicer je bil to The Spaghetti Incident?

Nov način promocije glasbe
Igra Rock Band je skupni projekt podjetij Harmonix, Electronic Arts in MTV Games. Predstavnik slednjega Paul DeGooyer je izjavil, da "so počaščeni, da so tako legendarni glasbeniki izbrali Rock Band 2 kot platformo za predstavljanje svoje glasbe".

Odločitev skupine, čisto svežo pesem predstaviti prek računalniške igre, se na prvi pogled res zdi nenavadna, a obenem tudi znanilka sprememb v glasbeni industriji. Prva različica Rock Banda je od svoje premiere l. 2007 dalje dobila več nagrad in ustvarjalcem prislužila 208 milijonov dolarjev. Podobno kot njihovi rivali Guitar Hero so stavili na adut priljubljenega hobija igranja na "zračno kitaro".

A. J.