Rezultate obdukcije bodo objavili po koncu preiskave o tem, katera zdravila so bila vzrok Jacksonove smrti. Foto: Reuters
Rezultate obdukcije bodo objavili po koncu preiskave o tem, katera zdravila so bila vzrok Jacksonove smrti. Foto: Reuters
Jacksonov osebni zdravnik naj bi priznal, da mu je v urah pred smrtjo dal močno pomirjevalo propofol in druga pomirjevala. Foto: MMC RTV SLO
Že novembra naj bi videli film o pripravah na londonsko turnejo. Foto: Reuters

Detektivi, ki preiskujejo Jacksonovo smrt, nameravajo poročilo iz obdukcije javno objaviti šele po koncu preiskave, ki se osredotoča na to, koliko so različna zdravila in pomirjevala prispevala k Jacksonovi smrti.

Je Murray res priznal?
V središču preiskave je zato Jacksonov osebni zdravnik, ki so mu preiskali nepremičnine v Houstonu in Las Vegasu ter zasegli računalniške diske in pisma. Po nekaterih virih naj bi Murray priznal, da je Jacksonu v urah pred smrtjo dal močno pomirjevalo propofol in druga pomirjevala.

Zdravnikov odvetnik Edward Chernoff je doslej trdil, da Murray Jacksonu ni dal ničesar, kar bi ga lahko ubilo. Murray je bil tisti, ki je odkril Jacksona negibnega v postelji in ga skušal oživiti, vendar mu ni uspelo.

Preiskava pa naj bi zajela tudi druge zdravnike in zaradi tega, da kdo na podlagi poročila o obdukciji ne bi "prilagodil" svojega pričanja ali skušal skriti dokaze, to ne bo znano do konca preiskave.

Novembra dokumentarni film o turneji
Poleg tega je sodnik odobril dokumentarni film, ki bo sestavljen iz stotin ur materiala, posnetega v Los Angelesu v pripravah na svojo koncertno turnejo "This is it" (To je to) s 50 zaporednimi nastopi v Londonu. Pri tem naj bi bili ljudje, ki so si posnetke ogledali, izjemno presenečeni nad kakovostjo Jacksonovega nastopa. Po pogodbi naj bi bil film končan do 30. oktobra, pevca pa ne sme prikazovati v slabi luči.

Koncertni poklon "čez nekaj tednov" na Dunaju
Sicer pa so njegovi družinski člani in vrsta zvezdnikov že potrdila koncert, nekakšen poklon 25. junija preminulemu zvezdniku, ki bo "čez nekaj tednov" na Dunaju. Organizatorji še niso potrdili imen nastopajočih, znano pa je, da se bo zgodil v Schönbrüunu.

Avstrijski mediji so v poročilih omenjal imena, ki bi lahko sodelovala na koncertu: U2, Madonna, Lionel Richie in Whitney Houston. Natančen datum koncerta še ni znan. Nekateri mediji omenjajo pevčev rojstni dan, 29. avgust, drugim se zdi verjetneje, da bo koncert sredi septembra.