Anna Netrebko in Rolando Villazón sta že dodobra uigran pevski par, ki navdušuje s svojim glasom in igralskimi sposobnostmi. Foto: EPA
Anna Netrebko in Rolando Villazón sta že dodobra uigran pevski par, ki navdušuje s svojim glasom in igralskimi sposobnostmi. Foto: EPA
Anna Netrebko, Rolando Villazón in Placido Domingo
Rolando Villazón je Placida Dominga imenoval za umetnika, od katerega se je največ naučil. Foto: EPA

Zadnja v vrsti dokazov za to je napoved, da bo dunajska trgovina z nosilci zvoka Arcadia Opera Shop novi album duetov opernih pevcev Anne Netrebko in Rolanda Villazóna na dan izida začela prodajati natanko ob polnoči. Založba Universal, pod okriljem katere je nastal album, menda pričakuje naval, kakršnega se ne bi sramovala niti Kylie Minogue ali Robbie Williams.



Zvezda, ki obvlada zvezdniško obnašanje
Anna Netrebko se je kot nova velika diva opernega petja uveljavila že pred nekaj leti, ko je z verižnimi odpovedmi koncertov v Združenih državah Amerike dokazala tudi, da do potankosti obvlada pregovorno muhavost in kapricioznost velikih zvezd. Orjaške razsežnosti slave Rolanda Villazóna pa so večja novost. In mehiški tenorist je zares "vroče železo", saj zgoščenke z njegovimi posnetki izhajajo kakor po tekočem traku.

Poklon materi, domovini in učitelju
Pred nekaj dnevi je tako pri založbi Virgin Classics izšel album Gitano, ki je nastal kot kolaboracija Rolanda Villazóna in Placida Dominga. Ta je Villazóna skozi interpretacijo izbora španskih "zarazuel" oziroma pesmi iz gledaliških predstav vodil kot dirigent. Novi superzvezdnik je album označil za njegovo do zdaj najbolj intimno zbirko pesmi in dodal: "Album združuje glasbo domovine moje matere, moj domači jezik in umetnika, ki ga najbolj občudujem in od katerega sem se tudi največ naučil."

Že na začetku naslednjega leta pa bo Villazón izdal svoj prvi samostojni album za nemško založbo Deutsche Grammophon, s katero je nedavno podpisal ekskluzivno pogodbo. Album z naslovom Cielo e Mar bo zbirka arij italijanskih skladateljev Donizettija, Verdija, Ponchiellija in Cilea ter redko slišanih skladb Saveria Mercadanteja in brazilskega skladatelja Carlosa Gomesa.