Foto:
Foto:
Pankrti v Hali Tivoli
Koncert Pankrtov v Hali Tivoli

Vsi so bili tam, da bi slišali stare rockerske mačke, ki so v Ljubljano pripeljali punk, rohnenje, besnenje in bobnenje. Tako so Pankrti po 20 letih znova zarohneli. Nič kaj vidno postarani, so mlado in staro legendarne glasbe željno občinstvo razvneli in seveda tudi potešili.

Začeli sta predskupini - med katerima pa žal ni bilo (kar težko pričakovanih) Nietov - Carina in Elektrika, ki sta počasi ogrevali ledeno dvorano. Vznemirjenje občinstva pa se je zares začutilo, ko so se iz zvočnikov izvili zvoki God Save the Queen, sploh pa, ko je na oder prikorakal Peter Mlakar in v pisano množico zakričal: "Vi ste bolani! Vi rab'te zdravnika!" ter tako napovedal uvodne takte prvega komada Počitnice na morju.

Vabimo vas, da nam prek Mojega spleta pošljete svoje fotografije ali posnetke s koncerta legendarnih Pankrtov.

Uspešnica za uspešnico
Poleg Lovšina so v nekdanje čase socializma in upora občinstvo popeljali še Bogo Pretnar, Boris Kramberger, Slavc Colnarič in pridruženi član, svetovno znani kitarist Ivan Král, ki je presenetil s pesmima, ki ju je nekdaj igral z Iggyjem Popom in Patti Smith.

Počitnicam na morju so sledile večinoma vse uspešnice: Lepi in prazni, Ljubljana je bolana, Metka, Anarhist, Za železno zaveso, Umazane igre itd. Seveda je Pero še enkrat razložil, kaj je Bog ustvaril osmega dne, za konec pa so prihranili še nikjer objavljeni komad ZK punk, ki so ga odpeli skupaj z zborčkom (Gregor Tomc, Igor Vidmar, Peter Mlakar).

Po približno treh urah so se prižigale luči, Pankrti so odkorakali z odra, občinstvo je pospravilo kondome, ki jih je dobilo ob vstopu – nekaj teh kondomov se je seveda med koncertom spremenilo v balončke – in nostalgija nekdanjih časov se je prelevila v današnji čas, ko bolj kot rock uspeva turbofolk, kot je povedal Tomc.

Lejla Švabić

Pankrti v Hali Tivoli
Koncert Pankrtov v Hali Tivoli