Vizualno plat Pasje legende je tudi tokrat oblikovala kar pevka Brina; pri tem je uporabila fotografijo podob iz žice in plastelina, ki jih je naredila za to priložnost. Foto:
Vizualno plat Pasje legende je tudi tokrat oblikovala kar pevka Brina; pri tem je uporabila fotografijo podob iz žice in plastelina, ki jih je naredila za to priložnost. Foto:
Brina ima podmladek: pri nastanku Pasje legende se jim je pridružil še sedmi član. Foto: Gregor Božič

Potem ko je Brinin prvenec Mlado leto iz leta 2004 naletel na nepričakovano dober dodziv, je tudi njihov drugi plošček izdala založba festivala Druga godba – DruGod. Pasja legenda je še bolj kot Mlado leto avtorsko delo šestih glasbenikov, ki sestavljajo bend Brina. Tokrat se je skupina podala v studio sama, brez glasbenih gostov, a okrepljena s snemalcem in tonskim mojstrom Julijem Zornikom, ki je medtem postal sedmi član Brine. Poleg ljudskega gradiva, ki ga je pevka Brina Vogelnik uporabila pri oblikovanju besedil, so pri nastajanju albuma pomembno vlogo odigrale tudi avtorske pesmi.

V slogi je moč
Sploh pa je v razvoju skupine opaziti vedno večji avtorski pečat vsakega člana zasedbe; prizadevali so si, da album ne bi deloval le kot skupek pesmi, ampak zaokroženo in celovito delo. To omogoča pevki Brini Vogelnik več prostora za vokalno izraznost. Album, ki je bil posnet marca letos v studiu Jork v Dekanih, tako ponuja skoraj 50 minut glasbe v enajstih pesmih, ki bodo razveselile mnoge stare in nove ljubitelje Brine.

Kje jih lahko ujamete v živo?
Skupina Brina bo 13. maja nastopila na Drugi godbi, v Poletnem gledališču Križank, v skupnem večeru s senegalskim zvezdnikom Cheikhom Lôjem in z orkestrom Bobana in Marka Markovića. 18. maja se bo predstavila še v uvodnem večeru festivala Jazz Cerkno, nato pa bo nadaljevala z nastopi v Kulturnem domu v Gorici in na drugih prizoriščih doma in v tujini.