Zgoščenka z izbranimi skladbami bo pri ZKP-ju RTV Slovenija izšla na dan festivala. Foto: Foto: Arhiv RTV SLO
Zgoščenka z izbranimi skladbami bo pri ZKP-ju RTV Slovenija izšla na dan festivala. Foto: Foto: Arhiv RTV SLO
Festival slovenskega šansona se letos seli na veliki oder SNG Drama v Ljubljani. (Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana)
Vstopnice so že na voljo pri blagajni SNG Drame Ljubljana. Vstopnica za prvi in drugi prostor velikega odra stane 12 evrov, za tretji in četrti prostor velikega odra pa 8 evrov. Dijaki, študenti in upokojenci lahko z dokazilom o statusu uveljavljajo 20 odstotkov popusta pri nakupu vstopnic. Foto: Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana

Festival se bo odvil 10. novembra ob 20.00, ob tej priložnosti pa podeljujemo dvakrat po dve vstopnici in štirikrat po eno zgoščenko z vsemi šansoni letošnjega festivala, ki bo pri založbi ZKP RTV Slovenija izšla na dan dogodka. Večer bo mogoče spremljati tudi v neposrednem prenosu na 1. programu Radia Slovenija oziroma od 21.15 dalje na 1. programu Televizije Slovenija.

Z živo izvedbo se bodo predstavili Ajda Stina Turek (Kostanjev drevored), Jerneja in Bor (Pleševa), Batista Cadillac (Barbara), Matej Mijatovič (Halo gospodična), Andrej Trobentar (Prebujena), Metod Banko (Od zvezd do vekov), Brina (Pesem se rodi), Simona Plut (Ljubezen je sreča), Selecto (Kavica za dva), Jure Ivanušič (Zimski večer), Ansambel za slovese (Moje jutro) in Orkestrada (Utrip).
V družbi Polone Juh in Saše Tabakovića
Večer, ko bo ena izmed skladb, ki so bile izbrane na natečaju, postala zmagovalni šanson 2013, bosta povezovala člana igralskega ansambla SNG Drame Ljubljana Polona Juh in Saša Tabaković, scenarist prireditve pa je Metod Pevec.
Po razglasitvi zmagovalnega šansona bodo podelili tudi nagrado Franeta Milčinskega - Ježka. Nagrado RTV Slovenija podeljuje že od leta 1989 za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja in satire, skratka za izvirne dosežke ali opus v tistih umetnostnih zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo tradiciji Ježkovega duha.

NAGRADE PREJMEJO:
Med tistimi, ki so nam do srede, 30. oktobra, na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si poslali ime pevke, ki je lani slavila z najboljšim šansonom (Tadeja Fatur), smo izžrebali dva dobitnika dveh vstopnic za prireditev in štiri dobitnike zgoščenke.

Vstopnici prejmeta Marjetka Požek in Gregor Štrukelj, zgoščenke pa Manca Hočevar, Alenka Žabkar, Matija Černe in Dejan Zavašnik.