Prenos bo dostopen na Radiu Prvi, Radiu Maribor, Radiu Koper in TV SLO.

Ana Maria Mitić. Foto: Adrijan Pregelj
Ana Maria Mitić. Foto: Adrijan Pregelj

Prva se bo na odru Kulturnega centra Rogaška Slatina predstavila Ana Maria Mitić, ki je s svojim izrazito čustveno nabitim osebnoizpovednim šansonom V našem belem hodniku prepričala žirijo na prvem predizboru. Celoten šanson ilustrira notranji boj, ki ga zunanji svet sploh ne opazi.

Sorodna novica Kmalu izvemo, ali je najlepši šanson že napisan

Ta boj se izraža tako v besedilu kot tudi v glasbi, še posebno v kontrastu kitice in refrena: avtorica v kiticah opisuje zunanji svet, stvarno in na videz neprizadeto, kot zunanja opazovalka. Notranje doživljanje pa je močno izraženo v refrenu, v katerem samo sebe spodbuja, da bi lahko prebrodila boleče obdobje v življenju.

Ana Maria Mitić je s srcem od malih nog zapisana klavirju. Po končanem šolanju na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana jo je profesionalna pot vodila do gledališča in televizije. Na energičen in samosvoj način se je našla v poklicu voditeljice in igralke, zasebno pa najbolj uživa v poslanstvu materinstva.

Trenutno svoje delovne moči izkazuje kot ustanoviteljica in voditeljica svojega spletnega portala, globlja razmišljanja in čustvovanja pa na kreativen način najraje izraža skozi avtorsko glasbo in besedila pesmi.

Na Festivalu slovenskega šansona se njenemu vokalu in klavirju pridružita harmonikar Žiga Vehovec in kontrabasist Ilj Pušnik.