Rdeča nit nove Perićeve plošče so interpretacija skladb njegovega vzornika Raya Charlesa. Foto: im.puls
Rdeča nit nove Perićeve plošče so interpretacija skladb njegovega vzornika Raya Charlesa. Foto: im.puls

Uroš Perić je s svojim programom A Tribute to Ray Charles do zdaj razgrel občinstvo že na treh celinah - v Evropi, v ZDA in tudi že v Tunisu v Afriki. Snemal in nastopal je s številnimi džezovskimi orkestri doma in po svetu. Je prvi slovenski pevec, ki je nastopil na uglednem džezovskem festivalu v Montreuxu v Švici in na French Quarter Festivalu (FQF) v New Orleansu.

Jeseni leta 2006 je pri nemški založbi Click Records izšla njegova prva samostojna zgoščenka Inspired by the Genius. Februarja leta 2007 so v Ljubljani predstavili zgoščenko z naslovom For Real - Zares, ki jo je izdala Založba kaset in plošč RTV Slovenija. Na njej se Perić predstavlja z džezovskimi skladbami, s katerimi je zaslovel tudi Ray Charles, ter s svojimi skladbami. Lansko jesen je pri nemški založbi Click Records izšla njegova tretja zgoščenka Perry's Diary.

Perić je zaslovel po svojih interpretacijah skladb Raya Charlesa in prav Charlesov repertoar je rdeča nit njegove plošče, ki je izšla pri ZKP RTV Slovenija, na njej pa so še skladbe Nata Kinga Cola, Arethe Franklin, Billie Holiday in Kinga Curtisa, je sporočil njegov menedžer Niko Houška.