anthony Kiedis je svoj boj z odvisnostjo od drog popisal tudi v knjigi. Foto: EPA
anthony Kiedis je svoj boj z odvisnostjo od drog popisal tudi v knjigi. Foto: EPA

Basist skupine Flea je pred kratkim v eni od ameriških tv-oddaj izjavil: "Snovanja novega albuma, ki bo nosil naslov Stadium Arcadium, smo se lotili z vso resnostjo. Posneli smo že večino gradiva, v zadnjem času pa se ukvarjamo predvsem z zvočno podobo novih skladb."

Glasbeno moštvo, ki ga sestavljajo pevec Anthony Kiedis, kitarista Flea in John Frusciante ter bobnar Chad Smith, je vadilo in ustvarjalo nove skladbe več kot pol leta, preden so se s producentom Rickom Rubinom končno odpravili v snemalni studijo. Flea priznava, da je sredi delovnega procesa na nastajajočo glasbo težko gledati objektivno, da pa je vseeno prepričan, da gre za najboljše skladbe, kar so jih kdaj napisali.

Težko se bodo presegli
Skupina, ki je v osemdesetih stala na čelu nove, hibridne glasbene mešanice funka, rocka in rapa in se v glasbeno zgodovino prvič zapisala z albumom BloodSugarSexMagik, je čisto svež material nazadnje izdala leta 2004, pod naslovom By The Way. V zadnjih letih so počasi zaplavali v bolj rockovske vode, kjer jih nekateri primerjajo z Aerosmith (če odštejemo romantične balade, katerih RHCP v svoj repertoar praviloma ne vključujejo).