Sklepni del festivala bo pripadal raperju Blitzu the Ambassadorju in ... Foto: Kino Šiška
Sklepni del festivala bo pripadal raperju Blitzu the Ambassadorju in ... Foto: Kino Šiška
N'Toko
... in N'Toku. Foto: MMC RTV SLO/K. K.

Festival bo potekal brez predaha, kar je tudi letošnji moto, in do zgodnjih nedeljskih ur ponudil 20 dogodkov na različnih lokacijah, od Cankarjevega doma pa do CUK Kino Šiška. Direktor Zavoda Druga godba Bogdan Benigar pojasnjuje, da so se za to odločili, ker je bil v preteklih letih zaradi številnih koncertov v prestolnici obisk festivalskih dogodkov prešibak. "Razmišljali smo, kako bi se izognili temu, da Druga godba ne bi bila le ena izmed prireditev, ki se dogajajo v istem času. Prišel sem do zaključka, da moramo najti način, da bo v Ljubljani vsaj en večer namenjen zgolj Drugi godbi," je pojasnil.

Podrobnejši program festivala Druga godba najdete tukaj.

Obiskovalci bodo lahko z eno vstopnico videli in slišali vse prireditve. Po koncertu ob odprtju bodo tako lahko obiskali Metelkovo, kjer bo festival na različnih prizoriščih ponudil program do 6. zjutraj.

Na letnem vrtu Gale hale bo tako nastopila etiopska zasedba Krak Collective, v klubu Channel Zero Melt Yourself Down iz Velike Britanije, v Menzi pri koritu pa Damir Imamović Sevdah Takht. Petkov program bodo na Metelkovi v tonih festivala sklenili didžeji Chris Eckman, Globaluna, Abstract Truth, Bigor in Ičo Vidmar.

V sobotno jutro se bodo obiskovalci z glasbenim zajtrkom dueta Ane Kravanja in Sama Kutina Najoua podali v okrepčevalnici Repete, od koder jih bo Simbolični orkester pospremil do kluba Daktari in Lutkovnega gledališča Ljubljana (LGL), kjer bo potekal Kotalkarski disko za mulce.

V Klubu Cankarjevega doma bodo medtem pripravili španske tapase in ponudili koncert "novega flamenka" s skupino Las Migas, ki mu bo sledila glasbena siesta ali joga z gongi, da bi si obiskovalci nabrali novih moči za nadaljevanje programa.

Dogajanje v Cankarjevem domu bo sklenil koncert srbsko-kosovskega dvojca Jelene Popržan in Rine Kacinari Catch-Pop String Strong. Dogajanju v Cankarjevem domu bo sledil glasbeno-literarni dvoboj Miljenka Jergovića in Damirja Imamovića na vrtu Društva slovenskih pisateljev.

Dogajanje letošnje Druge godbe se bo končalo v CUK-u Kino Šiška, kjer bo obiskovalce na koncert romskega hip-hopa z imenom Shutka Roma Rap pripravil DJ Peter Barbarič. Romskim raperjem bo sledil koncert Blitza the Ambassadorja, ganskega raperja, ki živi in ustvarja v ZDA. Festival bo v zgodnjih nedeljskih urah v Šiški za mešalkami sklenil N'Toko.

Druga godba tokrat drugače
29-urni drugogodbeni glasbeni maraton
Druga godba tokrat drugače
29-urni drugogodbeni glasbeni maraton