Slash ima 14 novih posnetkov, za katere pa še ne ve, kdaj jih bo izdal. Foto: EPA
Slash ima 14 novih posnetkov, za katere pa še ne ve, kdaj jih bo izdal. Foto: EPA
Velvet Revolver
Scotta Weilanda so Velvet Revolver odslovili. Kdo bo 'novi Scott Weiland'? Foto: EPA

Slash je izdal, da bo na albumu objavljenih 14 novih skladb, ni pa povedal ničesar določnega glede datuma izida ploščka; skrivnosten ostaja tudi glede imen pevcev, katere je uspel rekrutirati. Sam namreč ne poje, tako da je moral tovrstno 'delovno silo' preprosto najeti. Kako dolgo bomo morali čakati na trenutek, ko bomo zaslišali nove Slasheve skladbe, je nemogoče napovedati. Tega ne zna povedati niti Slash, ki se še ni odločil, ali bo soloalbum izdal pred izidom tretjega studijskega albuma skupine Velvet Revolver ali po njem.

Iskanje naslednika delinkventa Scotta
Morda pa je bilo ravno snemanje samostojnega albuma korak k vnovični oživitvi skupine Velvet Revolver oziroma k hitrejšemu nastajanju albuma, ki bo nasledil prvenec Contraband (2004) in nekoliko manj uspešni Libertad (2007). Znano je namreč, da skupina po odhodu Scotta Wielanda išče novega pevca in morda bo prav komu od Slashevih kolaborantov pripadla ta častna vloga.

S snemalno napravo naokoli
Začetki nastajanja Slashevega soloalbuma segajo v čas zadnje turneje skupine Velvet Revolver. Kot je Slash povedal za glasbeni časopis NME, je tedaj naokoli nenehno prenašal snemalno napravo, tako da je lahko nemudoma posnel kakšno novo glasbeno idejo, ki se mu je utrnila. "Ko sem se potem na začetku poletja vrnil iz Velike Britanije, sem poslušal posnetke in ugotavljal, kaj je dobro in kaj ne. Potem sem delal na dobrih idejah in tako je nastal novi material."

Sicer pa Slasha že na začetku oktobra čaka prijetna zadolžitev. Predstavili bodo namreč nova modela kitar Gibson in Epiphone Les Paul Goldtop, pri razvoju katerih je sodeloval tudi eden najbolj cenjenih virtuozov na kitari zadnjih 20 let.