Pomlad, ki jo je Botticelli naslikal okoli leta 1480, je postala nekakšna ikona renesančnega prebujenja v Firencah. Foto: Wikipedia
Pomlad, ki jo je Botticelli naslikal okoli leta 1480, je postala nekakšna ikona renesančnega prebujenja v Firencah. Foto: Wikipedia
Zlatko Kaučič
Priznani slovenski džezovski skladatelj, bobnar in pedagog Zlatko Kaučič bo nastopil v galeriji Uffizi. Foto: Nada Žgank

V znameniti galeriji Uffizi ob torkih zvečer od junija do konca septembra pripravljajo poseben program nastopov v živo, ki se navezujejo na tam razstavljene umetnine.

Šaman tolkal
Kot je razvidno s spletne strani galerije Uffizi, se bo Kaučič, ki ga mednarodna skupnost priznava kot "šamana tolkal", predstavil s projektom Mystical Nature.

S talnimi bobni in veliko improvizacije, nenehno v navezavi z naravo, bo ustvaril edinstveno glasbeno doživetje. Boticellijevemu svetu bo nadel sodobno razsežnost, gradil mostove med različnimi oblikami umetnosti in med preteklostjo in sedanjostjo ter krepil odnos med človekom in naravo.

Za 15 terminov v galeriji Uffizi se je potegovalo več kot 550 ustvarjalcev z vsega sveta.

Štiri desetletja glasbenega ustvarjanja
Kaučič, rojen leta 1953, ima za sabo že štiri desetletja glasbenega ustvarjanja. V ZDA in po Evropi nastopa samostojno in v sodelovanju s številnimi uglednimi svetovnimi glasbeniki.

Izdal je številne albume, ves čas pa sodeluje tudi v multikulturnih projektih, ki vključujejo avantgardno glasbo, vizualno umetnost, ples in poezijo. Leta 2011 je za svoje delo prejel nagrado Prešernovega sklada, lani pa Bevkovo nagrado občine Nova Gorica.