Foto:
Foto:
Siddharta, dobitniki srfa po izboru glasbenih urednikov

Srf po izboru glasbenih urednikov je pripadel skupini Shiddharta za skladbo Napoj.

Nagrade so podelili v Festivalni dvorani v Mariboru. Občinstvo je zmagovalno skladbo izbiralo prek dopisnic, sms-sporočil in interneta. Pri izboru nagrajenih skladb, ki je potekal vse leto, je sodelovalo 37 radijskih postaj.

Nominiranci festivala so bili: skupine Tabu, Čuki s Piko Božič, Siddharta, Game Over, bepop in Big Foot Mama ter izvajalci Magnifico, Jan Plestenjak, Karmen Stavec, Tinkara Kovač, Murat in Jose, Gušti in Polona, Zoran Predin, Andraž Hribar ter Vlado Kreslin.

Za nagrade so se potegovale izključno slovenske avtorske skladbe, podeljene pa so bile v treh kategorijah: največkrat predvajana skladba, skladba po izboru glasbenih urednikov in skladba po izboru občinstva. Cilj tekmovalnega dela festivala je tako izbor in odlikovanje najboljše slovenske avtorske skladbe preteklega leta, tako s strani občinstva kot strokovne javnosti.

Glasovanje je potekalo vse leto
Leto so prireditelji festivala razdelili na štiri ločena glasovalna obdobja, v katerih je 40 radijskih postaj poslalo organizatorjem SRF-ja lestvice največkrat predvajanih slovenskih skladb in skladb, ki so bile po mnenju glasbenega uredništva v posameznem glasovalnem obdobju najboljše. Po vsakem glasovalnem obdobju so bile najuspešnejše skladbe predstavljene tudi v posebnih radijskih oddajah, nagrajenci pa predstavljajo seštevek vseh glasovalnih obdobij. Radijskim postajam so se v sklepu glasovanja pridružili tudi bralci Pilota, priloge Nedeljskega dnevnika, in uporabniki interneta. Hiša idej, izvršni producent SRF-a, je s tem želela doseči čim večje število glasovalcev in posledično tudi korektne in reprezentativne izide glede prisotnosti slovenske glasbe v programih radijskih postaj.

Posnetek slovesnosti je bil na ogled tudi v soboto, 31. januarja, ob 21.05 na prvem programu Televizije Slovenija.