Po poročilih očividcev so oblačila Travisa Barkerja in Adama Goldsteina, ki sta se rešila iz letala, gorela. Foto: AP
Po poročilih očividcev so oblačila Travisa Barkerja in Adama Goldsteina, ki sta se rešila iz letala, gorela. Foto: AP
Travis Barker
Travis je nekoč izjavil, da si je celo telo potetoviral povsem načrtno - da bi si preprečil, da bi si kdaj našel 'normalno' službo in 'normalno' življenje.

Med vzletanjem zasebnega letala s šestimi potniki - nekaj pred polnočjo v noči s petka na soboto - so kontrolorji zračnega prometa na letališču v Južni Karolini opazili iskre, takoj zatem pa je letalo zdrsnilo s pristajalne steze in treščilo v bližnjo cesto. Travisa Barkerja in priljubljenega DJ-ja Adama Goldsteina (DJ AM), ki sta še vedno v kritičnem stanju, zdravijo na oddelku za žrtve opeklin v Augusti v Georgii, druga dva potnika in oba člana posadke pa so v nesreči umrli.

Barker in Goldstein, ki nastopata skupaj kot "tandem" TRVSDJ-AM, sta v petek zvečer nastopala v Columbiji. Tiskovna predstavnika obeh glasbenikov še nista dala nobene izjave za javnost, župan Columbie pa je nesrečo označil za tragedijo.

Rock, dedinji in resničnostna televizija
Ko je skupina Blink-182 leta 2005 razglasila "odmor za nedoločen čas", sta Mark Hoppus in Travis Barker ustanovila bend (+44) (ime sta si sposodila pri mednarodni klicni številki za Veliko Britanijo, kjer sta na idejo sploh prišla). Barkerjev zakon z nekdanjo mis ZDA Shanno Moakler je MTV dokumentiral za svoj resničnostni šov Meet The Barkers; po predlanski ločitvi je bil bobnar v središču pozornosti tudi zaradi svoje kratke aferice s poklicno dedinjo Paris Hilton.

DJ AM je bil leta 2005 zaročen z njeno občasno najboljšo prijateljico Nicole Richie, a sta na koncu vse skupaj odpovedala. Goldstein je sicer prvič opozoril nase kot član skupine Crazy Town (najbrž se spomnite pesmi Butterfly), pozneje pa je sodeloval pri snemanjih albumov Madonne, Willa Smitha in skupine Papa Roach.

A. J.