Trio se je s skladbama Whale Song in Tenderness predstavil že na kompilaciji Klubski maraton 2012, svoj prvenec pa so izdali pri Založbi Radia Študent. Glasbo tria so na Radiu Študent opisali kot
Trio se je s skladbama Whale Song in Tenderness predstavil že na kompilaciji Klubski maraton 2012, svoj prvenec pa so izdali pri Založbi Radia Študent. Glasbo tria so na Radiu Študent opisali kot "mešanico minimalističnega alter treš garažnega poprocka z jazzovskimi nasladami", Akrapović pa je opozoril na njihovo glasbeno domišljijo in igrivost, ki se razkrije ob vseh kraut–pank-funk-džezovskih nastavkih. Foto: Sergej Vutuć

je prvenec zasedbe TRUS!, ki jo sestavljajo Jelena Rusjan (vokal, bas), Boštjan Simon (vokal, sintetizator, saksofon) in Marko Lasič (bobni), tria, "ki se ponaša z mešanico minimalističnega alter treš garažnega poprocka z jazzovskimi nasladami," kot je zapisal Robert Suša na strani Radia Študent. Trio se je s skladbama Whale Song in Tenderness predstavil že na kompilaciji Klubski maraton 2012, svoj prvenec pa so izdali pri Založbi Radia Študent. O skupini je z oceno 5 pisal tudi Miroslav Akrapović, namreč, da gre za eno "tistih glasbenih zasedb, ki jim že po prvem preposlušanju … verjameš in zaupaš (trust!). Kajti lahkotnost in preprostost sobivanja neštetih glasbenih prvin, ki se zrcalijo na njihovem prvencu First Step, sta naravnost osvobajajoči in delujeta kot osvežilni obliž ne le v našem glasbenem okolju, temveč tudi širše."
Med najboljše domače plošče, predstavljene v RŠ-ovski recenzentski oddaji Tolpa bumov v letu 2013 so izbrali še ploščo Pacification dvojca Wanda & Nova Deviator ter Omahuj! skupine Olfamož. Med najboljše tri tuje plošče pa so prišteli Devendro Banhart s ploščo Mala, Zomby With Love in The Cyclist Bones in Motion.


Seznam naj Tolp bumov si lahko ogledate tu.

Tolpa bumov je vsakodnevna oddaja Radia Študent, s katero sodelavci glasbene redakcije RŠ-a kritično spremljajo aktualno glasbeno dogajanje. Radio Študent vse od svojega nastanka leta 1969 spremlja in podpira kakovostno in nekomercialno glasbeno ustvarjanje ter glasbenim skupinam, posameznikom in projektom nudi tudi programsko, produkcijsko ter založniško podporo pri predstavljanju.