Skupina U2 pripravlja novo zbirko najboljših uspešnic. Foto: Reuters
Skupina U2 pripravlja novo zbirko najboljših uspešnic. Foto: Reuters
Green Day
V New Orleansu so se skupini U2 pridružili Green Day. Foto: Reuters

Do zdaj še nepoimenovana plošča, ki bo izšla pod okriljem založbe Interscope Records, bo ponudila 16 najboljših skladb legendarne skupine U2. Dodatne skladbe plošče, na kateri bo mogoče prisluhniti tudi ameriški zasedbi Green Day, so posneli v londonskem Abbey Road Studiu pod budnim očesom producenta Ricka Rubina, ki je tako uresničil dolgoletne sanje o tem, da seznamu strank, kot so Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash in Slayer, doda še zasedbo U2.

Kaj je novega v zadnjih štirih letih?
Uvodno skladbo so U2 in Green Day prvič predstavili pretekli teden na nastopu v New Orleansu. Skladbo si je že mogoče presneti s spleta (dosegljiva je prek Rhapsody), na prodajnih policah pa bo singel dosegljiv od 6. oktobra naprej. Nazadnje je zasedba U2 svoje najboljše skladbe zbrala leta 2002 pod naslovom The Best Of 1990-2000, album pa je vseboval tudi pesmi z albuma All That You Can't Leave Behind.

Zasedba bo nadaljevala turnejo, na kateri predstavlja predvsem zadnji album Vertigo, 7. novembra, ko se bo predstavila v Avstraliji in se oboževalcem oddolžila za nastope, ki so jih na začetku leta odpovedali zaradi bolezni v skupini.