Foto:
Foto:
Poljski DJ Jacek Sienkiewicz

Organizator Mikka je na tretjem festivalu pripravil tri odre, in sicer glavni alter oder, na katerem je bil včeraj glavna zvezda srbski glasbenik Rambo Amadeus, danes pa tam nastopata Trkaj in Moveknowledgement. Vsem nastopajočim na glavnem alter odru je skupna brezkompromisna glasba, pa naj njeni ustvarjalci spadajo v metalske, ska-reggae, dub, hardcore, alter rok ali džez vode. Elektronsko glasbo več kot 40 DJ-jev vrti na dveh odrih.

Na festivalu, na katerem imajo glavno vlogo alternativni glasbeniki, bodo poleg Amadeusa in Trkaja nastopili tudi Eyesburn iz Srbije in Črne gore, ameriško-nizozemska hiphop glasbenika Shadowhuntaz, hrvaški Analena in Chang Ffos ter Kiks, Kaoz in Dežurni krivci iz Slovenije.

44 ur elektronske glasbe
Kot največjo zvezdo med DJ-ji so organizatorji navedli Jaceka Sienkiewicza s Poljske, ki se bo med uveljavljenimi DJ-ji predstavil na Zaseka odru, na katerem bodo nastopili tudi Dave Fish s Češke, Fedja iz Velike Britanije in domači Eddy the Fish. Cejličasgrbanj bodo zasedli manj uveljavljeni DJ-ji, ki bodo kar 44 ur nepretrgano vrteli glasbo.

Festivalski utrip na podeželje
Namen organizatorjev je "približati festivalski utrip tudi naši mladini, ki je sicer drugače odmaknjena od tovrstnih prizorišč, prav tako pa tudi na nek način promovirati našo regijo," je povedala upravnica Mikka Alenka Kukel.

Filmski festival
Poleg glasbe organizatorji obiskovalcem ponujajo tudi turnir v gledališki improvizaciji ter predstavi Teatra Gromki in uličnega gledališča Priden možic. Novost letošnjega festivala Temikka? je filmski festival s filmi mladih slovenskih avtorjev, jutri pa bodo v Prekmurje prišli mladi iz Društva zaveznikov mehkega pristanka iz Krškega, ki bodo s seboj prinesli zmagovalne filme projekta Festival poceni filma.

Bolj umetniško navdahnjenim pa dogajanja ni treba spremljati le od strani, ampak lahko sodelujejo v stripovskih delavnicah, delavnicah oblikovanja gline ali risanja grafitov.