Oddajo, ki jo snemajo v Berlinu, bodo predvajali na Arte TV v soboto ob 19. uri.

Violino je začela igrati pri petih letih. Foto: spletna stran glasbenice
Violino je začela igrati pri petih letih. Foto: spletna stran glasbenice

Daniel Hope skozi oddaje vabi v svojo berlinsko dnevno sobo na serijo 27 koncertov, toliko kot je držav v EU-ju, so o oddaji zapisali v Slovenskem glasbenoinformacijskem centru (SIGIC). V "slovensko" epizodo svoje oddaje je Hope povabil violinistko Tanjo Sonc, ki jo bo spremljala pianistka Marie Sophie Hauzel.

Članica Züriškega komornega orkestra
"Daniel Hope je umetniški vodja Züriškega komornega orkestra, katerega članica sem od sezone 2017/2018. Skupaj sva večkrat igrala v različnih komornih zasedbah, decembra 2020 tudi v Vivaldijevem koncertu za štiri violine z Züriškim komornim okrestrom. Prejšnji teden me je povabil k sodelovanju v njegovi novi seriji Europe@Home, da kot slovenska violinistka zastopam in predstavim Slovenijo. Seveda sem se z največjim veseljem odzvala povabilu,"
je glasbenica povedala za SIGIC.

Plesi in različni vplivi kultur v Sloveniji
Rdeča nit slovenskega programa so po pisanju SIGIC-a plesi in različni vplivi kultur v Sloveniji. V program je uvrstila Arietto Lucijana Marije Škerjanca, zatem Srebotnjakove Slovenske ljudske plese, Rondeau iz Mozartove sonate KV 380, Schnittkejev duo za dve violini Moz-Art, Debussijev valček La plus que lente, Sibeliusovo Romanco ter za konec krstno izvedeno skladbo Matije Krečiča In a Melting Pot za dve violini in klavir.

Tanja Sonc je sicer osvojila številne nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih, med katerimi so najpomembnejše prve nagrade na Brahmsovem tekmovanju v Pörtschachu (Avstrija 2011), na tekmovanju Ferdo Livadić (Hrvaška 2012) in Mladi virtuozi v Zagrebu (2007).

Poleg številnih nastopov v Sloveniji kot solistka in komorna glasbenica je koncertirala še v Italiji, Nemčiji, Švici, Avstriji, Belgiji, Franciji, Bolgariji, Libanonu, ZDA, na Hrvaškem ter Češkem, piše na njeni spletni strani.


Oddaja bo na ogled na spodnjem posnetku.