Leta 2015 je Bencova različica Jacksonove skladbe Bad na YouTubu v le nekaj dneh dosegla deset milijonov ogledov. Foto: Youtube
Leta 2015 je Bencova različica Jacksonove skladbe Bad na YouTubu v le nekaj dneh dosegla deset milijonov ogledov. Foto: Youtube

Pianist je s priredbami skladb Michaela Jacksona, zasedbe Queen in avstralske zvezdnice Sie navdušil vse generacije. Za občinstvo 66. Ljubljana festivala je v skoraj dve uri dolgem programu pripravil skladbe, kot so Here Comes The Sun, Human Nature, Bad, Despacito, Don't Stop Me Now, Somebody to Love, Black or White in Africa, pa tudi lastne avtorske skladbe, med njimi Home, Fibonacci, The Loop Song in Flashback.

Bence se je kot zelo nadarjen otrok pri petih letih začel izobraževati na glasbeni šoli v svojem rojstnem kraju Hajduboszormeny na Madžarskem. Kmalu je dobil status čudežnega dečka in se še kot osnovnošolec začel šolati na Akademiji za glasbo Franz Liszt v Debrecenu.

Po študiju na Madžarskem je svojo klavirsko govorico začel izpopolnjevati na akademiji Berklee v Bostonu, kjer je svojo virtuoznost in izvirnost izrazil v mnogih glasbenih žanrih, še posebej filmskih, a je bilo slišati, da je na njegovo glasbeno izraznost vplivala predvsem glasba Michaela Jacksona.

V eni minuti 765 dotikov klavirskih tipk
Januarja 2012 se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov, ko se je v eni minuti dotaknil klavirskih tipk kar 765-krat. Pred tremi leti je njegova različica Jacksonove skladbe Bad na YouTubu le v nekaj dneh zabeležila deset milijonov ogledov.