Severina je mojstrica samopromocije. Kakšno taktiko je ubrala pri snemanju videospota? Foto: www.evrovizija.com
Severina je mojstrica samopromocije. Kakšno taktiko je ubrala pri snemanju videospota? Foto: www.evrovizija.com
Kate Ryan
Kate Ryan je že nekaj let prisotna na evropskem glasbenem prizorišču. Foto: EPA
Anžej Dežan v gosteh pri Petru Polesu

Od 8. pa do vključno 18. maja, ko bodo na evrovizijsko prizorišče stopili udeleženci polfinala letošnjega izbora najlepše pesmi evrovizije, bo Zabavni infokanal predstavljal skladbe, s katerimi bodo evropske države skušale osvojiti evrovizijsko krono. Vsak dan bodo v program Zabavnega infokanala uvrščeni videospoti štirih držav, naš predstavnik pa bo seveda deležen več pozornosti. Pesem Mr Nobody in glas Anžeja Dežana bosta prav vsak dan pospremila vsebine zabavnega infokanala.

Po evroviziji diši ob nedeljah zvečer
Pomoč pri odločanju, komu podeliti dragocen glas ob koncu polfinala in finala evrovizijskega spektakla, slovenskim ljubiteljem evrosonga nudi tudi Mario Galunič, ki v svoji oddaji gosti pevce in pevke, ki bodo prav kmalu odpotovali v Atene. Kako se odreže v živem nastopu pred občinstvom, je že pokazal romunski predstavnik Mihai Traistariu, iz Bosne in Hercegovine je pripotoval Hari Mata Hari, v želji po nabiranju točk pa so se do nas potrudili tudi Belgijka Kate Ryan, Švedinja Carola in Maltežan Fabrizio Faniello. Prva majska nedelja pa prinaša še nastopa glasbenega ambasadorja evrovizijske velesile Irske Briana Kennedyja in hrvaške dive Severine.

Romanje Anžeja Dežana
Nič manj dejaven pa ni niti novi slovenski evrovizijski "borec". Anžej Dežan je z nastopom v Makedoniji sklenil svoje delovno "vandranje" po poteh nekdanje Jugoslavije. Upamo lahko le, da se Makedonci skladbe Mr Nobody še niso naveličali. Anžej se je namreč predstavil kar v treh oddajah nacionalne makedonske televizije, nato pa je zapel še v najbolj gledani oddaji makedonske televizijske produkcije. To je oddaja Zvezdena planeta komercialne postaje Sitel TV.

Za predstavitev ali proti njej?Medtem ko so bile še pred nekaj leti evrovizijske popevke do samega izbora prava mala skrivnost, se je zdaj praksa intenzivnega romanja evrovizijskih pevcev in pevk po evropskih državah, katerih državljani sodelujejo v glasovanju, ki določi nov evrovizijski hit, že povsem uveljavila. Marsikdo je sicer prepričan, da je s tem čarobnost končnega dogodka izgubila nekaj svoje moči, saj je pričakovanje občinstva zaradi poznavanja skladb pred nastopi precej manjše, kot je bilo nekoč.