Za koncerte ni vstopnine, si pa morajo ob omejitvi obiska zaradi epidemioloških ukrepov obiskovalci zagotoviti brezplačno vstopnico, ki jo dobijo v Galeriji Pungert, za nedeljski koncert v Khislsteinu pa tudi v informacijsko-turističnem centru. Foto: BoBo
Za koncerte ni vstopnine, si pa morajo ob omejitvi obiska zaradi epidemioloških ukrepov obiskovalci zagotoviti brezplačno vstopnico, ki jo dobijo v Galeriji Pungert, za nedeljski koncert v Khislsteinu pa tudi v informacijsko-turističnem centru. Foto: BoBo

Jazz Kamp Kranj tradicionalno zajema skorajda vse sloge džeza – od klasičnega svinga prek bluza do mainstreamovskega džeza. Tudi letos pripravljajo koncertni program z vrhunskimi džezovskimi in popglasbeniki iz Slovenije in tujine.

Glavna organizatorja Jazz Kampa Kranj sta svetovno priznani džezovski kitarist Primož Grašič in trobentač Gregor Grašič. Kranj je v času festivala običajno postojanka profesionalnih in amaterskih džezovskih, klasičnih in popglasbenikov, ki želijo v poletnih dneh izpopolniti svoje glasbeno znanje. Letos so morali organizatorji zaradi pandemije covida-19 odpovedati delavnice, so se pa osredotočili na festivalski del.

Ob glasbenem dogajanju obenem predstavljajo še fotografsko razstavo fotografov Gorazda Uršiča, Zorana Kozine in Ivana Hribernika v Galeriji Pungert in Stolpu Pungert, ki je na ogled že od srede.

V nedeljo pripravljajo koncert dua klavirjev v amfiteatru letnega gledališča Khislstein. Pianistoma, nemškemu Davidu Gazarovu in madžarskemu Emilu Spanyiju, ki sta stalna gosta Jazz Kampa Kranj, se bosta pridružila hrvaški e-basist Mario Mavrin in slovenski bobnar Bruno Domiter.

V ponedeljek bo nastopil New Kvartet slovenskega vibrafonista Vida Jamnika in hrvaškega kitarista Ratka Zjače. V torek se bo predstavila zasedba iz avstrijske Koroške Carithian jazz kvintet, v kateri nastopajo trobentač Daniel Nössig, saksofonist Michi Erian, pianist Tonč Feing, basist Philipp Zarfl in bobnar Klemens Marktl.

V sredo bo na vrsti mednarodni kvintet pod vodstvom ameriškega pozavnista Luisa Bonille in avstrijskega saksofonista Sigija Feigla. V četrtek se predstavlja zasedba Funktura pod vodstvom slovenskega pozavnista, aranžerja in avtorja Matjaža Mikuletiča. V petek bo nastopil Uroš Perić s prijatelji, ki bodo izvedli več džezovskih in rhythm & blues uspešnic.

Prihodnjo soboto bo nastopila pevka Aleksandra Čermelj, že dopoldne pa bo, če bodo epidemiološke razmere to dopuščale, na različnih lokacijah v starem mestnem jedru Kranja potekal Jazz Kamp Kranj fest. Festival se bo sklenil v nedeljo, 23. avgusta, z nastopom Adam Klemm Bande, ki se bo predstavila s sporedom skladb iz zakladnice madžarske ljudske glasbe in avtorskih skladb saksofonista Adama Klemma in članov skupine.

V Kranj so se vrnili džezovski večeri