"Skladba" Subterranea je 432 ur (18 dni) zvoka, sestavljenega iz 25,920 minut eksperimentalnih, ambientalnih zvokov in posnetkov s terena. Foto: AP
false
Slika, ki jo najbrž prepoznate, je naslovljena Pacific coast in je delo umetnika Stanleyja Donwooda. Foto: www.slowlydownward.com

Glasba spremlja 18-dnevno Donwoodovo razstavo z naslovom The Panic Office, ki je na ogled v galeriji Carriageworks v Sydneyju.

Donwood, sicer rojen kot Dan Rickwood, skrbi za oblikovno podobo albumov skupine Radiohead že od drugega studijskega izdelka The Bends dalje, hkrati pa tudi za podobo albumov Yorkovega stranskega glasbenega projekta Atoms for Peace. Prste je imel tako pri klasiki OK Computers kot tudi pri kritiško hvaljenem In Rainbows. Skupaj sta leta 2007 izdala tudi slikanico Dead Children Playing. Na razstavi bo na ogled več kot tisoč originalnih, tako slavnih kot še nikoli videnih Donwoodovih del, ustvarjenih za albume Radioheadov, poleg tega pa še nekaj njegovih samostojnih projektov.

Glasbeno spremljavo razstave Subterranea so na lokalni radijski postaji Triple J opisali kot "mešanico ambientalnih tekstur in eksperimentalnih zvokov". Spominjala naj bi na abstraktnejše trenutke Yorkovega aktualnega albuma Tomorrow's Modern Boxes, čeprav je na trenutke vedrejša.


Načrtov, da bi glasbo po razstavi izdali na albumih, za zdaj ni. Razstava The Panic Office bo v Sydneyju na ogled še do 6. junija.