Niet ne hodijo več v Uniona in Rio, še vedno pa igrajo glasno glasbo. Foto: MMC RTV SLO
Niet ne hodijo več v Uniona in Rio, še vedno pa igrajo glasno glasbo. Foto: MMC RTV SLO
Jani Kovačič
V Križanke prihaja tudi zimzeleni Jani Kovačič.

Skupina je v spletni klepetalnici MMC-ja med drugim podala svoj pogled na številne ponovne združitve skupin iz osemdesetih. Razlog naj bi tičal predvsem v tem, da je sedanja glasbena scena precej plehka. "Več kot je bendov, ki igrajo glasno glasbo, bolje je," so še pristavili Niet. Glasne so bile tudi številne skupine, ki so imele na člane Nietov največji vpliv v času, ko so se ti še formirali v glasbenike. Poslušali so namreč Sex Pistols, Idole, Dead Kennedys, pa tudi malo bolj mirne U2 in Beatle. Sicer pa glasbo, ki jo poslušajo, opišejo z besedami: "Veliko punka, veliko dobre muzke s področja nekdanje Juge."

Pride tudi Tanja, ki dobro zgleda


Niet bodo v Križankah nastopili 27. maja in zatrdili so nam, da bo z njimi na oder stopila tudi edina ženska članica, Tanja Ukmar, ki "še vedno dobro zgleda". Ko smo že pri vrnitvi Nietov na slovensko glasbeno sceno, moramo omeniti, da Niet zatrjujejo, da se za ponovno združitev niso odločili zaradi denarja. V prvi vrsti naj bi jim šlo za 'fene', ki jim je nekaj pankovskega duha uspelo ohraniti do danes, saj na koncertih tudi danes "kakšni še vedno radi pljunejo".

Kovačič boljša spremljava kot Pankrti
V Križankah bodo Niet nastopili skupaj s predstavniki mlade generacije slovenskih pankerjev Zablujeno generacijo in s kantavtorjem Janijem Kovačičem. Morda se zdi, da bi bili bolj kot Kovačič za Niete prava spremljevalna družba kateri od starih pankerjev, na primer Pankrti. A to ni zares tako, saj, kot pravijo Niet, so drugi slovenski pankbendi z začetka osemdesetih nanje gledali bolj zviška; 'hardcorovcem' so se namreč Niet zdeli preveč pop.