Kakšen je pomen raperske subkulture za kulturnopolitično stvarnost v Sloveniji? Foto: Kino Šiška
Kakšen je pomen raperske subkulture za kulturnopolitično stvarnost v Sloveniji? Foto: Kino Šiška

Dokumentarni film Veš, poet, svoj dolg? dokumentira zgodovino slovenske raperske subkulture in njen pomen za kulturnopolitično stvarnost. Predvajanju filma, ki bo drevi ob 21.00 v Kinu Šiška, bo sledil koncert.

V filmu nastopajo vsi pomembni predstavniki slovenske raperske scene. Od začetnikov slovenskega rapa z Juretom Koširjem in Pasjim kartelom, Ali Enom (ta je v v uvodu citiranem komadu Leva scena rapal tudi "zdaj Košir dela musko, a ni Koširjev malo preveč, 'ampak ta je dober saj dela rap!' ma k***c moj dober, pod nosom je še moker, to da dela rap še ne pomeni da je sposoben"), Klemnom Klemnom pa do vseh drugih pomembnejših raperjev: Trkaja, Zlatka, Murata & Josea, Nikolovskega, Doše, Koste, N'toka, Valterja, Tekochee Kru, Steklih psov ...

O slovenskem rapu v dokumentarcu spregovorijo tudi Jizah, Zeds, Simon Stojko Falk in drugi.

Po premieri filma bo na koncertu nastopilo 13 izvajalcev, vsak z enim od svojih novejših komadov. Na odru Kina Šiška se bodo zvrstili Kosta, Stekli psi, Valterap, Tekochee kru, Emkej, Zlatko, Mirko, Doša, Nikolovski, Ghet in Mrigo, Murat & Jose in Thug connect.

Za podlago bo skrbel DJ K'Pow, na afterju pa bo obiskovalce zabaval DJ Woo-D.