Zakonca Jusif Ejvazov in Ana Netrebko na lanskem Ljubljana Festivalu. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Zakonca Jusif Ejvazov in Ana Netrebko na lanskem Ljubljana Festivalu. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Edini dogodek, ki ostaja na programu, je recital Dan in noč Ane Netrebko v Cankarjevem domu, ki je napovedan za 31. januar. Recital te slavne sopranistke je bil sprva mišljen kot sklepni festivalski dogodek.

Koncert opernih arij z Ano Netrebko In Jusufom Avazovom

Ana Netrebko se tako v Ljubljano vrača po odmevnem koncertu na lanskem 68. Ljubljana Festivalu. Nastopila bo z recitalom, s katerim je debitirala v Gradcu, program pa bo obsegal dela Straussa, Čajkovskega, Rahmaninova in drugih. Ob Netrebkovi bodo nastopili mednarodno priznani umetniki, in sicer mezzosopranistka Elena Maksimova, violinist Giovanni Andrea Zanon in pianist Pavel Nebolsin.

Kopica odpovedanih dogodkov
Organizatorji so že pretekli teden sporočili, da so bili zaradi epidemije prisilljeni spremeniti program Zimskega festivala. Najprej so iz uvodnega festivalskega sklopa odpovedali koncerte violinista Sergeja Dogadina s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, flavtistke Irene Grafenauer s prijatelji, pianista Arkadija Volodosa in klarinetista Mateta Bekavca s prijatelji, predvidene v Slovenski filharmoniji. Danes pa so sporočili, da odpovedujejo še koncerte iz drugega sklopa – nastope tenorista Josepha Calleje z Orkestrom Slovenske filharmonije, violinistke Lane Trotovšek z Ensemble Dissonance, kitarista Saše Dejanovića in pianista Nejca Kampleta.

Kupci vstopnic za odpovedane dogodke so upravičeni do vračila kupnine, so še sporočili s Festivala Ljubljana.