Ruska sopranistka Ana Netrebko in azerbajdžanski tenorist Jusif Ejvazov sta pred dobrim mesecem dni nastopila na letošnjem Ljubljana festivalu. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Ruska sopranistka Ana Netrebko in azerbajdžanski tenorist Jusif Ejvazov sta pred dobrim mesecem dni nastopila na letošnjem Ljubljana festivalu. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

48-letna sopranistka je v četrtek sporočila, da jo zdravijo zaradi pljučnice. Njen menedžer Maxim Berin je za The New York Times povedal, da se je slabo počutila od 9. septembra, a da je že bolje. Netrebkova je 6. in 8. septembra nastopila v Verdijevi operi Don Carlos, s katero so po ustavitvi javnega življenja zaradi pandemije znova odprli gledališče.

Kmalu po odprtju odpovedi predstave
V Bolšoj teatru so bili nato primorani odpovedati za 10. september napovedano predstavo, saj so tudi pri ruskem basistu Ildarju Abdrazakovu odkrili koronavirusno okužbo.

Sorodna novica Operne arije v izvedbi zvezdniškega para Ane Netrebko in Jusifa Ejvazova

Pevka je na Instagramu zapisala: "Že pet dni sem v bolnišnici s pljučnico in kmalu bom bolje." Dodala je, da je bila v bolnišnico sprejeta pravočasno in da ji nudijo vso pomoč ter da bo vse dobro.

Sporočila je tudi, da je pri njenem možu, tenoristu Jusifu Ejvazovu, testiranje pokazalo protitelesa proti novemu koronavirusu, kar pomeni, da je že prebolel koronavirusno okužbo.

Sicer pa sta Ana Netrebko in Jusif Ejvazov avgusta nastopila s slovenskimi filharmoniki v okviru 68. Ljubljana festivala na Kongresnem trgu.

Tudi v Mariinskem gledališču
Sredi avgusta pa je do okužb z novim koronavirusom prišlo tudi v Mariinskem gledališču. Okuženih je bilo približno 30 nastopajočih, večinoma baletnih plesalcev, tri osebe so bile tudi hospitalizirane, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz tega sanktpeterburškega gledališča so sporočili, da so kot preventivni ukrep skrajšali čas vaj za baletnike, poleg tega so bili primorani prestaviti več baletnih predstav. Prva predstava v gledališču po vnovičnem odprtju je bila 1. avgusta.