Foto:
Foto:
Boris Novković je zmagal v obeh krogih glasovanja.
Takole je lani v Carigradu Hrvaško zastopal Ivan Mikulić.

Tudi na hrvaškem izboru evrovizijske popevke je glasovanje potekalo v dveh krogih. V prvem so odločali o treh skladbah, ki so se uvrstile v t. i. superfinale. Polovico glasov so prispevali gledalci in poslušalci oddaje, polovico pa strokovna žirija.

Daleč pred konkurenco
V velikem finalu, v katerega sta se poleg zmagovalca uvrstili še pevka Danijela s pesmijo Za tebe rođena in zasedba Magazin (Nazaret), pa so odločali le glasovi gledalcev in poslušalcev. Z 42.815 glasovi je prepričljivo zmagal Novković. Na drugo mesto je občinstvo, ki se je udeležilo prireditve, uvrstilo zasedbo Magazin, ki je prejela 18.141 glasov, tretje mesto pa je v superfinalu osvojila tudi pri nas priljubljena Danijela, ki je prejela 8.424 glasov.

V peto gre rado
Novković je, potem ko je bilo jasno, da je zmagovalec, priznal, da si je zelo želel te zmage, saj je na Dori sodeloval že petič in do zdaj vedno ostal poražen. Dodal je še, da je celo omahoval, ali sploh iti na Doro, saj mu je bilo že nekako dovolj vsega, vendar pa ga je tudi njegov oče, priznani skladatelj, prepričal, da ima dobro pesem in da naj verjame vanjo. Tako je bilo pred zadnjim dejanjem Dore - ponovitvijo zmagovalne popevke - mogoče slišati tudi "Hvala, tata, hvala svima." Pevec je prepričal z balado, ki gre hitro v uho, na odru pa so ga spremljale še tri vokalistke, dudar in tolkalec.

Izbirali tudi najboljše oblečenega
Na tekmovanju pa niso podelili le kristalne Dore, ki jo je iz rok lanskega zmagovalca Ivana Mikulića (Daješ mi krila) prejel Novković. Posebna strokovna žirija je namreč izbirala tudi tistega izvajalca, ki je bil najboljše oblečen in ki je poskrbel za najboljšo celostno podobo, koreografijo ter nastop. To nagrado, ki je med drugim vsebovala tudi dve antični zrcali in šatuljo, je prejel pevec Luka Nižetić.

Med glasovanjem: Bjorn Again
Posebni gostje večera, ki seveda niso bili v konkurenci, pa so gledalce in poslušalce spomnili na dobre zlate čase Abbe. Avstralska zasedba Bjorn Again, ki je nastopila med prvim glasovanjem, ki je trajalo deset minut, se je predstavila z venčkom najbolj priljubljenih Abbinih pesmi.