Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Gledamo - Arhiv

Poslednji Srb na Hrvaškem

V prvem hrvaškem filmu o zombijih je minilo sedem let od bankrota države, bogati so obogateli, revni pa tako obubožali, da se zdaj naokrog vlečejo kot nekakšni zombiji. Ali pa so morda res zombiji?

Stotnica Marvel

Če bi verjeli spletnim teoretiziranjem subkulture "incelov" (ang. involuntary celibate, neprostovoljni celibat), bi od Stotnice Marvel pričakovali, da bo vsaj feministični manifest, bojni klic k pogromu na moške, zakamufliran v vesoljsko opereto.

Vprašanje identitete

Nedavni nastop Antonia Tajanija, predsednika Evropskega parlamenta, na slovesnosti v Bazovici pri Trstu, posvečeni obeleženju pred nekaj leti vpeljanega praznika spomina na fojbe, nas je spomnil na dejstvo, da je duh italijanskega iredentizma še kako živ.

Free solo

Poznavalci Amerike in procesa osvajanja oskarja so ob letošnji nagradi za celovečerni dokumentarni film osupnili.

O ljudeh in vaseh

Agnes Varda se je v svojih filmih, pa tudi v instalacijah in fotografijah, na vedno inovativen način spraševala o družbi, katere del je bila, o ženskah v tej družbi in predvsem v dokumentarnih delih tudi o umetniškem udejstvovanju kot takem.

Izbrisana

Izbris iz registra stalnega prebivalstva, ali krajše in preprosto (a nič manj zlovešče) "izbris", je imel že vse od začetka značilnosti rakastega obolenja poosamosvojitvene slovenske družbe.

Lepi fant

Belgijski režiser Felix van Groeningen je za svoj prvi hollywoodski projekt sicer pridobil (producentsko) podporo Brada Pitta in zvezdniško zasedbo, a čustvena intenzivnost in liričnost njegovega pristopa ostajata nespremenjeni.

Alita: Bojni angel

Čeprav se morda na prvi pogled zdi, da je Alita: Bojni angel le še eden izmed izdelkov današnje filmske industrije, ki sledi sodobnim smernicam in v ospredje akcijskih spektaklov potiska vedno več junakinj, pa to pravzaprav ne drži.

Zelena knjiga

Zelena knjiga, eden od letošnjih oskarjevskih favoritov, ne skuša izumiti tople vode. Film ceste križa s priliko o odbitem paru, ki mora uvideti, da smo si ljudje bolj podobni kot različni. Pa ne, da je Peter Farrelly "rešil" vprašanje rasizma v Ameriki?

Film: Mož iz ozadja

Mož iz ozadja, sardoničen pogled na mahinacije za zaprtimi vrati Busheve Bele hiše, dve uri kroži okrog uganke, na katero na koncu nima odgovora: Kdo je v resnici Dick Cheney? Vsekakor je mož, ki ne pojasnjuje in se ne opravičuje.

Roma

Čeprav se pri pisanju o filmu rado razmetava z oznako "mojstrovine", je Roma ena od redkih priložnosti, ko je krilatico vredno privleči na dan in jo prezračiti.

Stekleni

Izkušnje učijo, da na "veliko vrnitev" M. Nighta Shyamalana nikoli ne gre računati s popolno gotovostjo. V Steklenem jadra na valu navdušenja fanov nad zgodbo, ki ji želi naprtiti svoj tipični končni preobrat. A kaj, ko zanj nima dovolj dobre ideje.

Marija Škotska

Prestižna britanska kostumska drama z oskarjevskima nominirankama v glavnih vlogah: Marija Škotska je točno tak tip filma, kakršen v sezoni nagrad skoraj samoumevno zleze med nominirance in favorite. Kaj je torej šlo narobe, da je tokrat ostal spregledan?

Igram, sem

Res je sicer, da je filmska produkcija v zadnjih nekaj desetletjih, z vstopom v dobo digitalnega, doživela svojsko preobrazbo, pri čemer je bilo določenih sprememb deležno tudi polje filmske igre.

Starec in pištola

"Tik preden je Forrest Tucker dopolnil 79 let, se je še zadnjič odpravil na delo. Čeprav je bil s svojimi prodornimi modrimi očmi in skrbno počesanimi belimi lasmi še vedno videti osupljivo, se je seznam njegovih starostnih tegob vztrajno podaljševal ..."

Južni veter

Petar Maraš je mlad in podjeten član utečene beograjske združbe avtomobilskih tatov, ki pazijo, da s svojo zmernostjo letijo pod radarjem oblasti ...

Maria by Callas

Da bi zaslutili, kakšne vrste biografski film je Maria Callas režiserja Toma Volfa, se moramo onkraj slovenskega prevoda ozreti k izvirnemu naslovu, ki se glasi Maria by Callas.

Mary Poppins se vrača

Pa se je le vrnila!

Tatiči

Hirokazu Koreeda s svojo "umetnostjo empatije", ki je mojstrsko utelešenje našla v Tatičih, naslika precej drugačen portret sodobne Japonske, kot ga ponujajo podobe tehnološko sijajnih megalopolisov.

Človeški glas v SNG-ju Nova Gorica: ko je telefon še edina vez

Brez telefona si ne znamo predstavljati svojega življenja; telefon že vse od začetkov obstoja krepi status povezovanja na daljavo, žica pa je (bila) očitna vez. Čeprav je ta pogosto vprašljiva.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...