Alec Baldwin. Foto: Reuters
Alec Baldwin. Foto: Reuters

Baldwinov tiskovni predstavnik je po poročanju BBC-ja dejal, da je bila v incidentu uporabljena pištola rekvizit, ki naj bi imela slepe naboje.

"Urad šerifa potrjuje, da sta bili dve osebi na snemanju filma Rust ustreljeni. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) in režiser Joel Souza (48) sta bila ustreljena, ko je producent in igralec Alec Baldwin (68) izstrelil naboj iz rekvizita," navaja sporočilo policije okrožja Santa Fe.

Incident se je zgodil na snemanju filma Rust južno od Santa Feja. Kot so sporočile oblasti, so Halyno Hutchins s helikopterjem prepeljali v univerzitetno bolnišnico Nove Mehike, kjer pa so jo razglasili za mrtvo. Joela Souzo so medtem z reševalnim vozilom odpeljali v drugo bolnišnico St. Vincent, ni pa jasno, kako resne so njegove poškodbe.

Proti njemu niso bile vložene nobene obtožbe
Preiskava poteka in Baldwina so že zaslišali preiskovalci. "Podal je izjave in odgovarjal na njihova vprašanja. Prišel je prostovoljno in po zaslišanjih zapustil poslopje. Proti njemu niso bile vložene nobene obtožbe in nihče ni bil aretiran," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še pojasnil Juan Rios, tiskovni predstavnik šerifa Santa Feja.

Tamkajšnji časopis je medtem objavil fotografije vidno pretresenega Baldwina na parkirišču na prizorišču snemanja. Igralec naj bi po pisanju časopisa po zaslišanju jokal.

V filmu Rust Baldwin igra bandita Harlanda Rusta, za katerim je zaradi umora razpisana nagrada. Skupaj s 13-letnim vnukom mora bežati pred roko pravice in pred t. i. lovci na glave. V filmu med drugim igrajo še Frances Fisher, Jensen Ackles, Brady Noon in Travis Fimmel.

Pravila glede uporabe rekvizitov orožja na filmskih snemanjih so sicer po pisanju AFP zelo stroga, a do podobnih nesreč je v preteklosti že prišlo. Najbolj je odmeval dogodek, ko je Brandon Lee, sin legende borilnih veščin Brucea Leeja, med snemanjem filma Vran (The Crow) umrl, potem ko je bil ustreljen s pištolo, v kateri naj bi bili slepi naboji.

Zadeva Baldwin: Kako lahko slepi naboj ubije človeka?