Foto: KSI LJ
Foto: KSI LJ

Inštitut Kralj Sejong Ljubljana (King Sejong Institute Ljubljana – KSI LJ) je bil ustanovljen v okviru Fundacije Inštituta King Sejong (King Sejong Institute Foundation – KSIF), ki deluje s podporo korejskega ministrstva za kulturo, šport in turizem. Gre za inštitut, ki danes spodbuja poučevanje korejskega jezika in širjenje znanja o korejski kulturi po svetu, piše na spletni strani Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani (FDV).

KSI LJ je prvi korejski jezikovni in kulturni inštitut v Sloveniji ter je del mreže 234 inštitutov King Sejong v 82 državah. Ob že uveljavljenem Korejskem oddelku Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo je pridobitev za vse, ki jih zanimajo korejski jezik, zgodovina, kultura in njena vloga v sodobnem svetu.

Inštitut bo ponujal tečaje korejskega jezika in kulture ter organiziral prireditve, delavnice, predavanja in druge dogodke za predstavitev korejske kulture ter tradicionalnega in sodobnega načina življenja.

Foto: KSI LJ
Foto: KSI LJ

Namen inštituta je tudi ustvarjanje spodbudnega okolja za pridobivanje jezikovnega znanja in spoznavanja različnih vidikov korejske kulture, so še zapisali na fakulteti.

Na odprtju inštituta sta zbrane med drugim nagovorila korejski veleposlanik v Sloveniji Shin Chae-hyun in direktor KSI-ja Zlatko Šabič, sledilo je prvo plesno k-poptekmovanje v Sloveniji.