Madsa Mikkelsena Hollywood rad najema predvsem za vloge negativcev. Foto: EPA
Madsa Mikkelsena Hollywood rad najema predvsem za vloge negativcev. Foto: EPA
Sorodna novica Po tožbi Johnny Depp izgubil še vlogo v Magičnih živalih

Johnny Depp je "na prošnjo studia" od franšize Magične živali odstopil tik po tem, ko je na britanskem sodišču izgubil odmevno tožbo proti tabloidu The Sun. Tožil jih je, ker so ga v enem od člankov opisali kot "človeka, ki tepe ženo". Depp sodnika ni uspel prepričati, da je bilo to natolcevanje ali neresnica, zato je tožbo tudi izgubil.

Takoj po Deppovem odhodu so se začele širiti govorice, da si režiser David Yates za vlogo želi Madsa Mikkelsena in da pogajanja že potekajo. Zdaj je zamenjava tudi uradno potrjena.

Nekateri so sicer pričakovali, da bi se v vlogo lahko vrnil Colin Farrell, ki je lik Grindelwalda vpeljal v prvem filmu (v drugem delu, ko je vlogo prevzel Depp, je bil Grindelwalt že osrednji antagonist). A o vrnitvi Farrella studio ni mogel zares razmišljati, ker je igralec trenutno pogodbeno zavezan novemu filmu o Batmanu, v katerem igra še enega slavnega negativca – Pingvina.

Sorodna novica Nažgani

Mikkelsena smo v Sloveniji pravkar lahko gledali v črni komediji Nažgani režiserja Thomasa Vinterberga, ki jo je gostila virtualna izdaja festivala Liffe. 55-letnik je sicer svetu najbrž najbolj znan po vlogi bankirja Le Chiffra, negativca v bondiadi Casino Royale iz leta 2006. Pravzaprav ga radi najemajo za vloge negativcev: v televizijski seriji Hannibal je igral zloglasnega doktorja Lecterja.

Na film bomo čakali še dve leti
Sodeč po neuradnih poročilih je Depp do zdaj posnel samo en prizor za tretji del franšize, kar pomeni, da obsežna dodatna snemanja ne bodo potrebna. Film bi morali snemati že marca letos, a je bilo delo zaradi epidemije covida-19 prestavljeno na jesen – prav v teh dneh ga snemajo v bližini Londona. Posledično se je zamaknil tudi datum premiere: trenutno je film napovedan za julij leta 2022.

Zgodba franšize, ki naj bi imela pet delov, se vrti okrog dogodivščin "magizoologa" Newta Scamanderja, avtorja priročnika Magične živali, ki bo nekoč obvezno študijsko gradivo za učence Bradavičarke. Vzporedno spremljamo tudi vzpon mogočnega čarovnika Gellerta Grindelwalda in njegov spopad z Albusom Dumbledorjem leta 1945. Grindelwald je neverjetno močan čarovnik teme, ki ga v svetu Harryja Potterja po zlu prekaša morda le Mrlakenstein.