Prvo nagrado je žirija, ki so jo sestavljali Andrej E. Skubic, Ana Geršak in Gregor Podlogar, podelila zgodbi z naslovom Dva tisoč petsto besed (šifra: 1931), drugo nagrado je prejela zgodba V avtobusu nas je bilo kakih osem (šifra: Spominčica338), tretjo pa zgodba O bližini (šifra: Taro).

Za odkup je žirija izbrala zgodbe: Okrušena skodelica (šifra: Matura), Pod točko razno (šifra: 4. nadstropje), Vlomilec (šifra: RdečiRevir84) in TV Plus za Kum (šifra: Kanal3).

Vsi avtorji izbranih in nagrajenih kratkih zgodb 2019 morajo svoje avtorstvo potrditi do 29. julija 2019. Foto: Arhiv radia ARS

Zmagovalce je treba še dešifrirati
Avtorje nagrajenih in odkupljenih zgodb prosijo, da nam svoje avtorstvo čim prej, najpozneje do ponedeljka, 29. julija 2019, potrdijo s petim izvodom zgodbe, temu pa priložijo svoje podatke in elektronski naslov. Avtorji zgodb bodo razglašeni v četrtek, 29. avgusta, na Radijskih nočeh v Stari Ljubljani, prvonagrajeno zgodbo pa bo interpretiral dramski igralec.

Vse izbrane zgodbe boste lahko v jesenskih mesecih slišali v oddaji Literarni nokturno na Tretjem in Prvem programu Radia Slovenija.

Natečaj za najboljšo kratko zgodbo vsako leto razpiše Uredništvo za kulturo Tretjega programa Radia Slovenija – programa Ars.