Studio Sony Pictures je že odkupil pravice za filmsko priredbo romanov.

Annabel je o pisateljski karieri sanjala
Annabel je o pisateljski karieri sanjala "od nekdaj", a je kljub temu stopila na karierno pot pravnice. "Bila sem tako preobremenjena. V mojih možganih ni bilo prostora za nič drugega kot za primere, ki so me čakali. Ugotovila sem, da nočem tako živeti, in dala odpoved." Svojo zgodbo je nato napisala v osmih mesecih leta 2018. Foto: Simon & Schuster

Konj z ogromnim rogom: Zakaj naj bi bilo to prijazno bitje?
Serija Skandar and the Unicorn Thief je postavljena v svet smrtonosnih samorogov, ki jih lahko ukroti le tisti jezdec, ki jih je izvalil iz jajca. Glavni junak je Skandar Smith, ki se pripravlja, da bo postal poklicni jezdec samorogov. Zadeve se zapletejo, ko najmočnejšega samoroga na svetu ukrade skrivnostni neznanec.

"Samorogi ne spadajo v pravljice, temveč v nočne more," je zapisala 28-letna pisateljica in dodala, da samorogi v njenih knjigah "niso nič kaj podobni samorogom v trgovinah – puhastim samorogom z mavricami –, ampak so drugačni in razburljivi, a tudi nevarni".

Prvo knjigo bomo brali šele leta 2022
Pri založbi Simon & Schuster, ki bo prvo knjigo v seriji izdala spomladi leta 2022, so dejali, da kupčija – neuradno gre za sedemmestno številko – pomeni rekordno vsoto za avtorja mladinskega prvenca. Pri Sony Pictures pa so prav tako že podpisali milijon ali več funtov vredno pogodbo za filmsko priredbo serije, ki je namenjena bralcem, starim najmanj devet let.

Annabel Steadman se je po lastnih besedah "sesedla na posteljo", ko je slišala za končni znesek pogodbe. Prve zametke zgodbe o Skandarju si je zabeležila leta 2013. "Napisala sem zgolj nekaj imen samorogov in idejo potem pustila pri miru," je dejala. "V tistem času sem se usposabljala za delo odvetnice, živela v Oxfordu in se vozila na delo v London ter tako vsak dan imela le uro časa, da sem razmišljala o stvareh," je dodala.

Popkultura samoroge rada prikazuje kot čarobna, prijazna bitja – toda na ideji konja z rogom je tudi nekaj zelo grozljivega. Foto: EPA
Popkultura samoroge rada prikazuje kot čarobna, prijazna bitja – toda na ideji konja z rogom je tudi nekaj zelo grozljivega. Foto: EPA

Pravniška kariera ji ni bila usojena
Pravo je na klin obesila leta 2017 in se nato osredotočila na študij ustvarjalnega pisanja na univerzi Cambridge. Tako se je vrnila k zgodbi, ki si jo je zamislila leta poprej, saj je že od nekdaj želela postati pisateljica. Prvenec je napisala leta 2018 v približno treh mesecih in ga nato odložila v predal.

K rokopisu se je vrnila s pomočjo svojega literarnega agenta Sama Copelanda iz Rogers, Coleridge & White. "V hipu, ko sem začel brati, sem vedel, da sem našel nekoga posebnega. To potrjujejo tudi navdušenje založnikov in rekordne ponudbe za prvenec za otroke," je dejal Copeland.

Ali Dougal iz založbe Simon & Schuster je prepričan, da je Annabel Steadman ustvarila "osupljiv nov svet" in da je bilo "takojšnje prekipevajoče vznemirjenje" nad serijo, ki mu je bil priča med zaposlenimi v založbi, nekaj popolnoma novega.

"Izpolnile so se mi sanje," je pisateljica priznala za The Guardian. "Svojo prvo knjigo sem napisala pri 12 letih v dva zvezka, ki sem ju dobila za božič. Poleg ambicioznosti sem imela pri tisti starosti veliko skrbi, zato si želim, da bi se lahko vrnila nazaj in se potolažila, da mi bo nekoč vendarle uspelo izdati knjigo."