Pesnik, pisatelj in urednik Brane Mozetič. Foto: BoBo
Pesnik, pisatelj in urednik Brane Mozetič. Foto: BoBo

Obe knjigi je ilustrirala Maja Kastelic. Na povabilo založnice zadnje slikanice in s podporo javne agencije za knjigo se je na začetku decembra udeležil šestih predstavitev v Seulu in dveh na otoku Džedžu na jugu države.

Kot je sporočil avtor, se ta 50-milijonska dežela vse bolj odpira prevedenim otroškim slikanicam, na to veliko tržišče pa si utirajo pot tudi slovenske. Pred časom je izšel Maček Muri Kajetana Koviča, sledilo je več slikanic Petra Svetine in Anje Štefan, zdaj se jim je pridružil še sam.

Slikanica Prva ljubezen pripoveduje o čustveni navezanosti dveh dečkov v vrtcu. Foto: Škuc
Slikanica Prva ljubezen pripoveduje o čustveni navezanosti dveh dečkov v vrtcu. Foto: Škuc

V času povečanega zanimanja za vprašanja LGBT
Prva ljubezen je izšla ravno v času povečanega zanimanja za vprašanja LGBT in so jo v nekaj mesecih prodali že 1500 izvodov. To se je odražalo tudi na vseh branjih in na številnih vprašanjih iz občinstva. Med občinstvom so najpogosteje sedele ženske, saj je dežela, kot je zapisal avtor, še zelo tradicionalna in patriarhalna. Občinstvo je zanimala tudi Slovenija, ki postaja tudi vse bolj zanimiva destinacija korejskih turistov, je še zapisal Mozetič.

Pogovor o različnih oblikah ljubezni
Slikanica Prva ljubezen pripoveduje o čustveni navezanosti dveh dečkov v vrtcu in je po oceni založnika edinstvena priložnost za pogovor o različnih oblikah ljubezni. Knjiga Prva ljubezen je bila leta 2016 uvrščena med Bele vrane - White ravens.

Dežela bomb, dežela trav pa je protivojna zgodbica, povedana skozi otroške oči, ki jih mučijo sanje o drugačnem svetu - deželi trav, ki se jo odločijo poiskati.