Maja Kastelic, Palčica in kraljevič. Foto: Cankarjev dom
Maja Kastelic, Palčica in kraljevič. Foto: Cankarjev dom

V Ilustratorskem kotu sodelujejo avtorji in avtorice: Zvonko Čoh, Marta Bartolj, Tina Dobrajc, Jelka Godec Schmidt, Miha Ha, Anka Kočevar, Maja Kastelic, Dora Kaštrun, Ana Maraž, Matija Medved, Lila Prap, Alenka Sottler, Hana Stupica, Igor Šinkovec, Peter Škerl, Gorazd Vahen, Huiqin Wang in Maša P. Žmitek, so danes sporočili iz Centra ilustracije/zavoda Divja misel, ki stoji za vsebinsko zasnovo in produkcijo projekta.

Obe delavnici sta brezplačni, a se je nanju treba prijaviti do zapolnitev mest na stiki@cd-cc.si.

Ilustratorski kot bo v Cankarjevem domu ob prostem vstopu odprt od danes do petka od 17. do 20. ure, v soboto in nedeljo od 11. do 20. ure. Ilustracije je mogoče tudi kupiti.

Predstavitev ilustracij spremljata delavnici ilustracije za otroke, starejše od sedem let. V soboto bo med 11. in 13. uro potekala delavnica znanstvene ilustracije z Mašo P. Žmitek, v nedeljo ob isti uri delavnica ilustracije z Lilo Prap.

Maša P. Žmitek. Dinozavri jure. Foto: Cankarjev dom
Maša P. Žmitek. Dinozavri jure. Foto: Cankarjev dom

Kot ob tem pravi vodja kulturnovzgojnih in humanističnih programov ter pomočnica direktorice kulturno-umetniškega programa CD Barbara Rogelj, se je Cankarjev dom, natančneje njegov kulturnovzgojni program, z velikim veseljem in kreativno vnemo odločil, da sodeluje pri eni najlepših decembrskih manifestacij – sejmu ilustracije. "Navdušeni nad celostno podobo verjamemo, da sodelovanje pomeni nadgradnjo siceršnjega pestrega programa, ki ga v zadnjem mesecu ponuja največja ljubljanska kulturna hiša. Z zaupanjem se zavezujemo k sodelovanju tudi v prihodnje."

Lila Prap, Lev. Foto: Cankarjev dom
Lila Prap, Lev. Foto: Cankarjev dom