Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pisatelj je dejal, da je rokave zavihal takoj ob vrnitvi domov v varno zavetje pisanja, piše britanski The Guardian.

Rosen (74) že nekaj let svoja dela za mlade bralce ustvarja tudi v tandemu z ilustratorjem Tonyjem Rossom (82). Kot navaja The Guardian, je knjigo Rigatoni the Pasta Cat napisal zgolj v nekaj dneh, saj je o zgodbi veliko razmišljal med bivanjem v bolnišnici.

Kot je dejal pisatelj, je njegov cilj, da se pri pisanju čim bolj zabava, nato pa z besedili zabava tudi Rossa, ki vragolije njegovih junakov ilustrira. "Ko pišem, se počutim pomirjenega s seboj. In tudi tedaj, ko je težko, morda celo kot neke vrste notranji boj, se zdi, da je to pravi kraj zame," je dodal.

Urednica Charlie Sheppard je dejala, da jih je Rosen z novo zgodbo presenetil, saj zaradi težkega poteka bolezni niso pričakovali, da se jim bo tako hitro oglasil. "Prejeti nekaj tako zabavnega po vsem, kar je prestal, je neverjetno. Komaj čakamo objavo. Resnično je legenda, zaklad v svetu otroške književnosti," je presodila.

Pri založbi Andersen Press bodo knjigo izdali šele spomladi leta 2022, sledila pa bo knjigam iz serije, ki jo Rosen ustvarja z Rossom in je poznana tudi slovenskim bralcem. V njej sta na primer deli Puhec, prdeča ribica ter Čamil in čudežna čebela. Rosen podpisuje tudi uspešno slikanico Lov na medveda, ki pa jo je ilustrirala Helen Oxenbury.