Društvo pisateljev vabi na dobrodelen bralni maraton. Foto: ARS
Društvo pisateljev vabi na dobrodelen bralni maraton. Foto: ARS

V predprazničnem času obdarovanja, ko zaradi pandemije covid-19 ostajajo vse kulturne institucije in knjigarne zaprte, kar predstavlja velik udarec za knjižno panogo, pisatelji in založniki vabijo na spletni dogodek.

Na četrtkovem dogodku bodo sodelovali David Bandelj, Snežana Brumec, Branko Cestnik, Tone Hočevar, Luna Jurančič Šribar, Marko Kravos, Anja Novak-Anjuta, Vlasta Nussdorfer, Zoran Pevec, Renata Salecl, Veronika Simoniti, Muanis Sinanović, Lucija Stepančič, Bina Štampe Žmavc in Suzana Tratnik, ki bodo predstavili literarna dela, ki prinašajo optimistična sporočila za današnji čas. Urnik branj bo znan v sredo.

Založbe bodo v času četrtkovega bralnega maratona ob vsakem prejetem naročilu ene izmed predstavljenih knjig en dodaten izvod prodane knjige namenile za predpraznično obdarovanje zdravstvenega osebja v Ljubljani. Predaja knjig bo potekala po zaključku akcije, so še sporočili iz DSP-ja.

Dobrodelno spletno akcijo z maratonskim branjem boste lahko spremljali na Facebookovi strani DSP-ja, na YouTube kanalu in spletni strani društva ter na portalih sodelujočih založb.