Foto: BoBo
Foto: BoBo

Danes je tako ob meji z Avstrijo Snežana Brumec predstavljala svoje delo Eden izmed nas v pogovoru z Janjo Kreslin Rauter. Dogodek z njo je sicer potekal tudi že v juniju, v dvorani Doma kulture Slovenske Konjice, ko se je z njo pogovarjal Marko Golja.

Sorodna novica Bronja Žakelj: Družba zavrača nesrečne, žalostne, bolne, stare

Jutri bo sledil pogovor v knjižnici Medvode, s Ferijem Lainščkom se bo pogovarjala Mirjam Slanovec. Večer bo z uglasbeno poezijo Ferija Lainščka spremljala Ana Lucija Jezeršek, ki jo bo na kitari spremljal Jan Podjed.

14. julija bo na terasi hotela Eta v Cerknem pisateljica Bronja Žakelj, dobitnica Delove nagrade kresnik za najboljši slovenski roman, predstavljala svojo uspešnico Belo se pere na devetdeset z Anjo Intihar.

Sorodna novica Norci pomorci, ki jih morje ne bo pozabilo

16. julija bo v Knjižnici Velenje nastopil Tone Partljič v pogovoru z Andrejo Ažber. Zatem se bodo zvrstili še dogodki v Mestni knjižnici Izola, kjer bo gostovala Gabriela Babnik, v koprski knjigarni Libris bo potekal pogovor med Goroslavom Vukšićem – Gogom, Igorjem Saksido in Drillom.

Na Košutovem vrtu nasproti Knjižnice Marje Boršnik se bosta pogovarjala Noah Charney in Eva Premk Bogataj, na grajskem dvorišču Metlika bo Zlatko Čordić, na vrtu gradu Khiselstein v Kranju Dušan Čater, v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota pa Bronja Žakelj.

Sorodna novica "O Jugoslaviji pišem brez moraliziranja o tem, česa vsega ni izpolnila"

Popotovanje je imelo postanke doslej že v več krajih. Med drugim je bilo avli doma XIV. divizije Senovo mogoče prisluhniti Tonetu Partljiču, pred Beletrinino knjigarno Dušanu Čatru. Na terasi Mladinskega centra Idrija, na vrtu Činčina v Ljubljani in v knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož je gostoval Marko Radmilovič, v Mekinjskem samostanu in na vrtu Činčina Ana Schnabl, v Lovski koči v Moravčah Lenart Zajc, pred Knjižnico Kočevje Zlatko Čordić in Jurij Hudolin, v knjižnici Pavla Golie Trebnje pa Slavko Pregl.