Kot je že pred časom poudaril Tarantino, so bile knjižne adaptacije filmskih zgodb njegovo prvo odraslo branje, nad njimi pa je navdušen še danes.

Utrinek iz filma Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, ki je bil predvsem portret nekih drugih časov v filmski industriji (in družbi). Foto: IMDb
Utrinek iz filma Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, ki je bil predvsem portret nekih drugih časov v filmski industriji (in družbi). Foto: IMDb
Sorodna novica Bilo je nekoč ... v Hollywoodu

Tarantino je ob napovedi knjige dejal, da se z njo poklanja njemu ljubemu, a pogosto marginaliziranemu literarnemu podžanru romanov, ki nastajajo po filmski predlogi. Ob tem je izrazil navdušenje, da bo protagoniste iz filma "spoznal" še v literarni obliki.

Roman prinaša že znano zgodbo o igralcu in njegovem kaskaderju v neizprosni filmski industriji leta 1969 v Los Angelesu. Kot stranski lik v pripoved vstopa tudi igralka in žena režiserja Romana Polanskega Sharon Tate, ki so jo umorili pripadniki ameriškega Mansonovega kulta. Ob napovedi romana so v založbi zapisali, da bo "obenem izvrsten, smešen in brutalen".

Postal bo tudi filmski teoretik
Tarantino je sicer z založbo HarperCollins podpisal dvojno pogodbo, s katero se je zavezal k izdaji romana po z dvema oskarjema nagrajenemu filmu Bilo je nekoč ... v Hollywood ter teoretskega dela. Tako je Tarantino napovedal še knjigo Cinema Speculation, v kateri bo podal svoj pogled na filme iz 70. let.