Uporabniki bodo lahko dobre pol ure po opravljenem naročilu že listali kupljeno knjigo, napovedujejo pri Beletrini.

Beletrina je prva založba, ki se je priključila storitvam podjetja Wolt. Foto: Založba Beletrina
Beletrina je prva založba, ki se je priključila storitvam podjetja Wolt. Foto: Založba Beletrina

Samo v radiju štirih kilometrov
Nakupovanje vseh vrst dobrin, tudi knjig, se je v zadnjem obdobju preneslo na splet, zaradi česar so v predprazničnem času dostavne službe izjemno obremenjene. V Beletrini so s tem, ko so se povezali z dostavno službo Wolt, čas dostave v Ljubljani skrajšali na povprečnih 35 minut od naročila. Knjige je mogoče naročiti na naslove v Ljubljani, ki so od Beletrinine knjigarne na Novem trgu 2 oddaljeni do štiri kilometre zračne črte, so zapisali pri Beletrini.

Uporabnik nakup opravi tako, da na spletni strani Wolt pregleda Beletrinino ponudbo, izbere knjigo ali več knjig ter odda naročilo. Novi uporabniki Wolta predhodno opravijo še registracijo, pri čemer lahko z vpisom kode Beletrina izkoristijo darilni bon za šest evrov, ki ga lahko unovčijo kot popust pri prvem naročilu v Beletrinini knjigarni na Woltu.

V ponudbi 50 izbranih del
V ponudbi je 50 izbranih uspešnic, med njimi so nedavno izdani prvi del biografske trilogije letošnjega Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka z naslovom Kurji pastir, s kresnikom ovenčani prvenec Bronje Žakelj Belo se pere na devetdeset, 1. letnik zbirke Klasična Beletrina, roman In ljubezen tudi Draga Jančarja, ki je letos prejel avstrijsko državno nagrado za evropsko literaturo, in napeta kriminalka Kolesar, prvenec novinarja Vala 202 Marka Radmiloviča.

Beletrinina knjigarna na Woltu bo odprta od ponedeljka do petka med 10. in 17. uro in v soboto med 11. in 14. uro, naročila pa je mogoče oddati tudi dan prej, so še sporočili iz Beletrine.

Pet knjig prvega od petih letnikov zbirke Klasična Beletrina. Foto: Založba Beletrina
Pet knjig prvega od petih letnikov zbirke Klasična Beletrina. Foto: Založba Beletrina

V petih letih bo izšlo 25 klasičnih del

Kot rečeno, je med 50 deli, ki vam jih lahko dostavijo na dom, tudi prvi letnik zbirke Klasična Beletrina. Gre za pet knjig, Gulliverjeva potovanja Jonathana Swifta, Novele Antona Pavloviča Čehova, Ozka vrata Andréja Gida, Izpovedi bleferja Felixa Krulla Thomasa Manna in Cesarja Portugalije Selme Lagerlöf. Kot poudarjajo pri založbi, gre za temeljna in še vedno živa literarna dela, ki ne smejo manjkati v nobeni domači knjižnici.

V okviru Klasične Beletrine bo v petih letih skupno izšlo 25 vrhunskih romanov in zbirk novel, vsako leto po pet. Večinoma gre za nove prevode in dela, ki so bile prevedena že zelo dolgo nazaj. Izbrani romani in novele so zelo različni, od zelo resnih in zahtevnih del do realističnih, zanimivih, kočljivih in nekoliko žgečkljivih. Zbirko, ki jo spremljajo spremne besede sodobnih literarnih izvedencev in izvedenk, so zasnovali Janko Kos, Mitja Čander, Špela Pavlič in Aleš Šteger. Za likovno podobo knjig je poskrbel Brumnov nagrajenec, oblikovalec Luka Mancini. "Klasika me spomni na dolge zimske večere ali poletne dni, ko čas obmiruje. Klasika je po svoji naravi blizu večnosti," je o knjigah za vse in knjigah za vse čase povedal direktor založbe Mitja Čander.