Foto: BoBo
Foto: BoBo

Didović, dejaven na polju kulture, je bil leta 2012, v času, ko je bil Maribor Evropska prestolnica kulture (EPK), pomočnik programskega direktorja za finance.

Kot so v skupnem sporočilu za javnost ob smrti zapisali na ŠOU-u v Ljubljani, pri Beletrini in na zavodu Maribor 2012, je Didović "s predanostjo vodil ŠOU v Ljubljani v težkih časih, ko se je organizacija soočala s številnimi pritiski javnosti". Med drugim je poskrbel za ustanovitev Študentske svetovalnice, ki pomaga študentkam in študentom v stiski, ter pomagal pri vzpostavitvi študentske spletne televizije in ponovne izdaje študentskega časopisa Tribuna.

"S svojim delom je pustil globok pečat tudi na založbi Beletrina, kjer je bil soustanovitelj in pomočnik direktorja v času izzivov in negotovosti," so poudarili na založbi in ob tem poudarili, da je vzpostavil visoko stopnjo poslovne kulture in prispeval k razvojni naravnanosti založbe, ki presega zgolj področje knjige. Imel je tudi posluh za tegobe ustvarjalcev, ki jih je podpiral tako osebno kot institucionalno.

Didovićev "prispevek k slovenski družbi in kulturi je neprecenljiv. Njegova predanost delu in skrbi za druge bo ostala v spominu vsem, ki so ga poznali in cenili. Njegova predanost študentski skupnosti in kulturi bo živela naprej skozi številne organizacije in projekte, ki jih je sooblikoval in navdihnil," še piše v sporočilu.