Na dosedanji lokaciji za potrebe knjižnice ni bilo več dovolj prostora. Foto: Mladinska knjiga/Maja Logar
Na dosedanji lokaciji za potrebe knjižnice ni bilo več dovolj prostora. Foto: Mladinska knjiga/Maja Logar

Knjižnico Pobrežje bodo preselili v prostor v trgovskem centru, kjer je bila prej drogerija. "Knjižnica Pobrežje se bo selila na novo lokacijo, saj dosedanja lokacija prostorsko ni več ustrezala potrebam knjižnice in rešitev zanjo smo iskali že dlje časa," so povedali v Mariborski knjižnici.

Čakajo svojo lastno stavbo
V trgovskem centru bo Knjižnica Pobrežje po napovedih delovala do takrat, ko bo zgrajena nova namenska stavba za knjižnico v naselju Novo Pobrežje, ki naj bi v prihodnje nastalo nedaleč od omenjenega trgovskega centra. Dosedanje prostore je knjižnica najemala pri lastniku stavbe URI Soča.

Odpustki zamudnin
Selitev bo potekala med 5. in 30. septembrom in v tem času bo Knjižnica Pobrežje zaprta. Gradivo, izposojeno v njej, lahko bralci do ponovnega odprtja zadržijo doma ali pa ga brezplačno vrnejo v knjižni nabiralnik v pritličju trgovskega centra City ali v katerokoli enoto Mariborske knjižnice.

Zamudnine in opomini se za čas zaprtja knjižnice ne bodo obračunavali. Še neprevzeto rezervirano gradivo Knjižnice Pobrežje bodo uporabniki lahko prevzeli v Čitalnici osrednje knjižnice v trgovskem centru City. Dostop do ostalega gradiva Knjižnice Pobrežje v času selitve ne bo mogoč.

Na nadomestni lokaciji v trgovskem centru Mercator Pobrežje na Puhovi ulici 1 bo knjižnica odprla vrata predvidoma 3. oktobra.

Trgovski centri so pogosta zasilna rešitev
Konec lanskega leta so na začasno lokacijo v trgovski center City na Trgu Leona Štuklja preselili Knjižnico in čitalnico Rotovž, saj se je na Rotovškem trgu začela izgradnja Centra Rotovž z novo knjižnico, galerijo in mestnim kinom. Maja je v omenjenem trgovskem centru začela obratovati tudi Pionirska knjižnica Rotovž.