Leta 2019 je že gostovala v Kinu Šiška na svetovni dan klavirja, tokrat pa se kot ena izmed najpopularnejših umetnic nove generacije vrača z novim albumom Ghosts, ki ga je izdala pred pol leta pri založbi Gondwana Records.

Kot so zapisali v CD-ju, Hania Rani na albumu, ki je izšel pri neodvisni britanski založbi, išče navdih pri različnih umetnikih. Med njimi so navedli Enyo, The Smile, Jamesa Blaka, Pink Floyd, Stino Nordenstam, Keitha Jarretta in Kate Bush. "Vsa ta glasbena izkušnja se izkristalizira v čudežno, kozmično razsežnost, nekaj povsem drugačnega od vsega, kar ste kdaj koli slišali."

Ghosts je zvok umetnice, ki je našla svoj glas, nove pripovedi in morda prvič podaja glasbo, ki pripada le njej. V CD-ju so ga označili za nadgradnjo prejšnjih albumov Esja in Home z razširjeno, a še vedno minimalistično zasedbo klavirja, klaviatur, sintetizatorja ter skrivnostnega in očarljivega glasu. V skladu z njegovim naslovom se po albumu sprehajajo prikazni in demoni, a ga kljub temu preveva topel duh.

Hania Rani je odraščala v Gdansku s starši, obkrožena z glasbo in filmi. Klavir je študirala v Gdansku in na univerzi Friderika Chopina v Varšavi, a je že takrat izkazovala zanimanje za džez in elektroniko. Kot pravi sama, je "pomešala Chopina in Šostakoviča z Davom Brubeckom in skupino Moderat".

Med navdihe prišteva tudi skladatelje in izvajalce, kot so Max Richter, Esbjorn Svensson, Miles Davis, Nils Frahm, Murcof, Portico Quartet, Radiohead in celo The Beatles. "Navdihuje me tisto, kar povezuje vse te umetnike, njihov poseben pristop do glasbe in zvoka."

Umetnica ustvarja za godala, klavir, glas in elektroniko in je že nastopila na nekaterih večjih koncertnih prizoriščih po Evropi, kot so Narodna filharmonija v Varšavi, Funkhaus v Berlinu in The Roundhouse v Londonu ter na festivalih, kot so Open'er, Scope in Eurosonic. Leta 2022 je v živo prenašala nastop s pariškega prizorišča Les Invalides, ki ima na YouTubu doslej več kot 6,6 milijona ogledov.