Na Lokve, ki ležijo na 965 metrih nadmorske višine, so povabili slovenske in italijanske bolj in manj uveljavljene glasbenike. Poslušalci bodo lahko uživali v glasbi novega benda na slovenski blues sceni 3 Tone, EMŠO blues band pa so starešine južnjaškega ameriškega bluesa s slovenskim priokusom. Nastopila bo tudi mednarodno uveljavljena italijanska blues glasbenica Eliana Cargnelutti.

Kot je na novinarski konferenci povedal programski vodja festivala Tadej Stolić iz Kulturno umetniškega društva (KUD) Morgan, je celoten glasbeni dogodek igra razlik: "Poskušamo iti ven iz mesta z bolj urbano glasbeno kulturo ter združevati glasbo s tradicijo prostora, z okušanjem lokalne hrane in pijače, v tem primeru piva. Verjamemo v to, da samo v soočanju ter prepletanju različnosti rastemo kot ljudje in kot prostor."

Čezmejno kreativno mešanje zaznamuje tudi ponudbo piv. Novogoriška pivovarna Reservoir Dogs je k sodelovanju povabila prijatelje iz goriške pivovarne Antica Contea. Udeleženci festivala bodo ob plačilu vstopnine dobili tudi kozarec piva, ki ga bodo izbrali iz ponudbe 16 različnih vrst te pijače.

Solastnik novogoriške pivovarne Andrej Sluga je poudaril, da je njihovo povezovanje že utečeno, energija, ki so jo skupaj vložili v dogodek, pa temelji v resnični želji po tem, da bi se ta edinstven teritorij razvijal: "Festivalov je veliko, a vendar menimo, da v tem trenutku Trnovska planota z Lokvami nudi naraven paspartu, zeleno areno, v kateri bi se taka pobuda lahko lepo razvijala." Zato organizatorji upajo, da bodo na festival prišli tudi obiskovalci od drugod, pričakujejo pa jih okrog 200.