Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Oder - Arhiv

Mariborski gledališčniki se iz Niša vračajo s sedmimi nagradami

Drama SNG Maribor se z gostovanja na Teatru na razpotju, ki je bilo letos prvič v Nišu, vrača s sedmimi nagradami, vključno s tisto za najboljšo predstavo. Prepričali so z uprizoritvijo Somrak bogov v režiji Daliborja Matanića.

Baal: zrel človek, ki tudi pri 50 letih ne prevzema odgovornosti za svoje življenje?

Andrej Rozman Roza je predstavo Baal ustvaril po motivih istoimenskega dela Bertolta Brechta, drevi pa bo ta v režiji Vita Tauferja premierno uprizorjena na odru Slovenskega mladinskega gledališča.

Ko ljubiš nekoga, ki ga ne smeš

Svoji preteklosti ne moremo uiti, ravno tako ne resnici. To še kako dobro na svoji koži izkusita May in Eddie, ki v motelski sobi na ameriško-mehiški meji kopljeta po svoji temni preteklosti, da bi našla pot v svetlejšo prihodnost. Je sploh mogoča?

Scala ‒ po razmisleku ‒ vendarle noče denarja od Savdske Arabije

Vodstvo slovite milanske operne hiše Scala je sklenilo, da bodo vrnili več kot tri milijone evrov, ki so jih prejeli od Savdske Arabije.

Mariborski gledališčniki s Somrakom bogov tekmujejo v Nišu

Na festivalu Teater na razpotju, ki letos poteka v Nišu, se nocoj predstavljajo mariborski gledališčniki. Z dramo Somrak bogov v režiji Daliborja Matanića se je SNG Maribor uvrstil v tekmovalni program festivala.

Do mojstrstva v umetnosti kamišibaj gledališča tudi s slovenskim priročnikom

Kamišibaj svojemu minimalističnemu videzu navkljub nikakor ni tako enostavna izrazna oblika, kot bi se zdelo na prvi pogled, saj premore določene zakonitosti in posebnosti, ki se jih je zdaj mogoče naučiti iz slovenskega priročnika.

Žlahtna komedija leta je nadrealistični kabaret Realisti

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se je s koncertom Tadeja Toša in spremljevalno zasedbo z naslovom Prosto po Prešernu nocoj končal letošnji festival Dnevi komedije. Velika zmagovalka festivala je kabaretna predstava Realisti.

Cafe Evropa: Razpadajoči jaz v razpadajoči Evropi

"Babilonski stolp se gradi in razpada, Cafe Evropa pa prek različnih uprizoritvenih tehnik avtorskega gledališča, giba, besedila in glasbe sestavlja mozaik raznovrstnih in kontradiktornih pozicij mladih," so zapisali ustvarjalci predstave Cafe Evropa.

Krila golobice, prefinjeni ljubezenski trikotnik Henryja Jamesa, prvič na slovenskem odru

Vloga londonske povzpetnice v Krilih golobice je leta 1998 Heleni Bonham Carter prinesla oskarjevsko nominacijo. V prvi slovenski odrski adaptaciji klasičnega romana Henryja Jamesa, ki jo režira Matjaž Berger, pa bo Kate Croy Nataša Matjašec Rošker.

Feministični muzikal Britney Spears bo podajal drugačen pogled na srečne konce pravljic

Ameriška pevka Britney Spears pripravlja pravljični muzikal s svojimi skladbami, ki bo prežet s feminističnimi toni. Naslov ...Baby One More Time se nanaša na njeno istoimensko uspešnico iz 90. let preteklega stoletja.

70 let igralca Iva Barišiča: Brez norosti teatra ni življenja

Igralec Ivo Barišič danes praznuje 70 let. V več kot 40 letih je odigral okoli dvesto gledaliških vlog, od upokojitve leta 2014 pa je bolj dejaven v filmskem svetu.

Sebastijan Horvat: Vera, da obstaja neka ideološka intima, ki je prihranjena "samo za nas", je smešna

Sebastijan Horvat se ne ustraši velikopoteznega koncepta. Ko je ugotovil, da častitljiva, škripajoča stavba ljubljanske Drame preprosto ni primerna za uprizarjanje zgodbe o tragični ljubezni v delavskem miljeju, njegova rešitev ni bila polovičarska.

Clugov balet Hora plete povezave med prelomnimi odločitvami in močjo ritualov

V Slovenskem narodnem gledališču (SNG) Maribor nocoj slovenskemu občinstvu prvič predstavljajo koreografsko stvaritev Edwarda Cluga Hora, v kateri se je naslonil na glasbeno dediščino rodne Romunije.

Predstava o dogovoru s hudičem, ki v drobnem tisku skriva marsikatero neprijetnost

V okviru Hiše kulture Celje so nocoj v celjskem Narodnem domu premierno uprizorili glasbeno-gledališko predstavo Zgodba o vojaku z glasbo ruskega skladatelja Igorja Stravinskega.

Osem komedij se poteguje za lovoriko "žlahtne"

Festival Dnevi komedije je edini gledališki festival na Slovenskem, ki ponuja ogled najboljših komedij preteklega leta. Smeh vam bo skušalo izvabiti osem predstav.

Šerbedžija obupal nad vodenjem študija igre na Reki

Priljubljeni hrvaški igralec s hollywoodskim naslovom Rade Šerbedžija je za hrvaške medije potrdil, da sta s soprogo Lenko Udovički opustila delo na študiju igre in medijev na Reki, ki sta ga zagnala leta 2011.

Polunin v Ljubljani: "Če si zares nadarjen, te tudi brez pretirano trdega dela čaka uspeh"

"Balet lahko človeka spremeni brez uporabe besed," je o umetnosti, ki ji je posvetil svoje življenje, v Ljubljani povedal baletni superzvezdnik Sergej Polunin.

Šesturni performans Leje Jurišić in Marka Mandića zmagal na festivalu Gibanica

Zmagovalna predstava letošnjega 9. bienala slovenske sodobne plesne umetnosti Gibanica je predstava Skupaj Leje Jurišić in Marka Mandića.

Sergej Polunin nocoj prvič na odru trikrat razprodane Gallusove dvorane

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo danes zvečer, nato pa še v ponedeljek in torek, nastopil eden najboljših baletnikov na svetu, ki nase opozarja tako z ustvarjalno močjo kot s kontroverznimi izjavami - Sergej Polunin.

V Ljubljani svetovna premiera plesnega diptiha

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo zvečer svetovna premiera plesnega diptiha po konceptu in koreografiji Emia Greca in Pietra C. Sholtena. Vsak del diptiha ločeno je že doživel premiero, v Ljubljani pa se bosta prvič predstavila skupaj.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...